eur:
391.28
usd:
366.66
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay

Itt a megoldás: ha nincs térerő, akkor is használható lesz a mobil

A Motorola egy kulcstartó méretű kis eszközzel műholdas kapcsolatot kínál – persze nem ingyen.

Az Apple és a Huawei már elérhetővé tette egyes csúcstelefonjain a műholdas kapcsolatfelvétel lehetőségét, ami akkor jöhet jól, ha térerő nélkül, mondjuk vészhelyzetben kell használni a telefont. Időközben az androidos világban is elhárultak már a szoftveres és hardveres akadályok, így hamarosan egyre több telefon érkezhet ilyen funkcióval – írja a hvg.hu.

Egyszerűbb megoldást kínál a Motorola Mobility, amely a brit Bullitt Grouppal közösen egy olyan, kulcstartó méretű, bluetoothos eszközt fejlesztett, ami lehetővé teszi a műholdas kapcsolat felvételét androidos telefonok és iPhone-ok számára.

A Motorola Defy Satellite Link nevű eszközt az idei barcelonai MWC 2023 mobilos szakkiállításon mutatták be. Az Inmarsat és az EchoStar geostacionárius műholdjaira támaszkodva lehetővé teszi, hogy bármely, legalább iOS 14 vagy Android 10 operációs rendszert futtató okostelefon használója szöveges üzeneteket küldjön és fogadjon olyan helyeken, ahol nincs térerő. Emellett GPS-helymeghatározást és SOS szolgáltatást is kínál. Egyetlen feltétel, hogy tiszta kilátás legyen az égboltra. A Motorola Defy Satellite Link nem eszközfüggő, így a készüléket bárkinek kölcsön lehet adni.

A kis eszköz 99 dollárba (35 ezer forintba) kerül, viszont vannak járulékos költségek: az eszköz személyes kommunikációra való tényleges használatához havonta 4,99 dollárt kell fizetni. A Defy Satellite Link eszközhöz tartozik még egy 149 dolláros csomag, valamint egy éves előfizetés az Essentials Messaging szolgáltatásra, amely havonta akár 30 kétirányú Bullitt Satellite Messenger üzenetet is tartalmaz az SOS Assist mellett.

A Motorola Defy Satellite Link valamivel kisebb, mint egy hitelkártya, és a tömege mindössze 70 gramm. Por- és vízálló (IP68), és 600 mAh-s akkumulátora – a gyártó állítása szerint – több napig bírja. Egyszerű segélykérést és helymeghatározást is tud nyújtani egy fizikai bejelentkező gomb segítségével, még akkor is, ha a párosított okostelefon lemerül. Az eszköz az év második negyedében kerül kereskedelmi forgalomba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×