eur:
393.74
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Blick/YouTube

Ekkora gépszörnyet sem látott még zakatolni a világ – videó

A Guinness-rekordok könyvébe azért be fog férni.

A Rhétai Vasút (RhB) szombaton egy közel két kilométer hosszú vonatszerelvényt – és ezzel a világ leghosszabb személyvonatát – zakatoltatta át a graubündeni Albula-völgyön. A vonatnak sikerült a közel 25 kilométeres távot megtennie, így ez egyben új világrekordot is jelent – írja a Telex.

A 3000 tonnás vonatszerelvény az eredetileg tervezett 14 óra helyett végül jókora késéssel indult, hogy 46 perc alatt 800 méter szintemelkedést maga mögött tudva, két alagúton és néhány szerpentinen keresztül 15:55-kor megérkezzen a célállomásra.

A vonatozás szerelmeseinek bizonyára sokat mond, hogy a szerelvény 100 vagonból állt, hossza összesen 1910 méter. A bámulatos vonatszörnyet hét masiniszta vezette, munkájukat 21 technikus segítette. Hogy semmiképp ne legyen baj, a személyvonat mindössze 30-35 kilométeres sebességgel hajtott.

A lap cikke szerint a világrekord-kísérlet apropója az, hogy idén ünnepli 175. születésnapját a svájci vasút. A helyszínen összegyűlt számtalan politikus és iparági szereplő nem győzte hangsúlyozni, milyen jótékony hatással lehet egy ilyen esemény a turizmusra.

Ráadásul ha a rekordkísérlet sikeres lesz (és az lett), a rekordot be is jegyzik a Guinness-rekordok könyvébe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×