eur:
386.9
usd:
363.76
bux:
56169.38
2023. szeptember 22. péntek Móric
Az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyártó cég egyik központja a Maryland állambeli Gaithersburgben 2021. április 5-én. A Biden-adminisztráció április 3-án a Johnson & Johnsont bízta meg a problémás baltimore-i Emergent BioSolutions gyár irányításával, amelyben egy gyártási hiba miatt tönkrement a J&J koronavírus-vakcinájának 15 millió adagja. Ekkor még az AstraZeneca vezette a létesítményt, és a problémát az okozta, hogy összekeverték az AstraZeneca és az amerikai cég készítményeinek alapanyagát.
Nyitókép: Jim Lo Scalzo

Első körben nem vált be az AstraZeneca orrspray-vakcinája, de van remény

A cég az Oxfordi Egyetemmel közösen fejleszti a terméket, nem hagynak fel vele.

A koronavírus ellen fejlesztett, orrba fújható vakcina csak a klinikai tesztelés első fázisában csak a tesztalanyok néhányában okozott immunreakciót, és a vérben mérhető hatása is sokkal csekélyebb volt, mint a szokásos vakcináknak – írta a Reutersen megjelent beszámoló alapján a Telex.

A kutatók azonban nem csüggednek, szerintük ez csak a technológia további fejlesztésének szükségességére mutat rá.

„Azt gondoljuk, hogy az orrba és tüdőbe juttatott vakcina még mindig egy reményt keltő megoldás, de a tesztekből arra lehet következtetni, hogy vannak még kihívások, mielőtt az orrspray egy megbízható opció lesz” – mondta Sandy Douglas, a kísérlet egyik fő kutatója.

Az első fázisos vizsgálatok alapján semmilyen negatív eredmény nem derült ki. A teszt során a vakcinát oltatlan és oltott embereken is kipróbálták.

A Reuters megjegyzi, hogy az indiai CanSino orrspray-vakcinája már szeptember óta használatban van az országban, bár a Barat Biontech termékének hatékonysági adatait egyelőre nem tették közzé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.22. péntek, 18:00
Vecsei Miklós
felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke
További kínai beruházásokat hozna Magyarországra a kormány

További kínai beruházásokat hozna Magyarországra a kormány

Magyarország a kínai befektetések egyik kiemelt célpontjává vált az elmúlt években, amely a következő évek gazdasági teljesítményét is növeli – jelentette ki Varga Mihály, miután a Kína legnagyobb vállalatcsoportjai közé tartozó China Merchants Group, a Sinotrans, valamint a CECZ Csoport vezetőit fogadta. A pénzügyminiszter kiemelte: olyan újabb logisztikai beruházásokról is tárgyaltak, amelyekkel Magyarország a kínai export-import áruk regionális légi elosztó központjává válhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×