eur:
393.55
usd:
368.27
bux:
66315.93
2024. április 24. szerda György
Az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyártó cég egyik központja a Maryland állambeli Gaithersburgben 2021. április 5-én. A Biden-adminisztráció április 3-án a Johnson & Johnsont bízta meg a problémás baltimore-i Emergent BioSolutions gyár irányításával, amelyben egy gyártási hiba miatt tönkrement a J&J koronavírus-vakcinájának 15 millió adagja. Ekkor még az AstraZeneca vezette a létesítményt, és a problémát az okozta, hogy összekeverték az AstraZeneca és az amerikai cég készítményeinek alapanyagát.
Nyitókép: Jim Lo Scalzo

Első körben nem vált be az AstraZeneca orrspray-vakcinája, de van remény

A cég az Oxfordi Egyetemmel közösen fejleszti a terméket, nem hagynak fel vele.

A koronavírus ellen fejlesztett, orrba fújható vakcina csak a klinikai tesztelés első fázisában csak a tesztalanyok néhányában okozott immunreakciót, és a vérben mérhető hatása is sokkal csekélyebb volt, mint a szokásos vakcináknak – írta a Reutersen megjelent beszámoló alapján a Telex.

A kutatók azonban nem csüggednek, szerintük ez csak a technológia további fejlesztésének szükségességére mutat rá.

„Azt gondoljuk, hogy az orrba és tüdőbe juttatott vakcina még mindig egy reményt keltő megoldás, de a tesztekből arra lehet következtetni, hogy vannak még kihívások, mielőtt az orrspray egy megbízható opció lesz” – mondta Sandy Douglas, a kísérlet egyik fő kutatója.

Az első fázisos vizsgálatok alapján semmilyen negatív eredmény nem derült ki. A teszt során a vakcinát oltatlan és oltott embereken is kipróbálták.

A Reuters megjegyzi, hogy az indiai CanSino orrspray-vakcinája már szeptember óta használatban van az országban, bár a Barat Biontech termékének hatékonysági adatait egyelőre nem tették közzé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×