eur:
393.1
usd:
367.2
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

"Lefagyasztották" beteg lányukat

Szülei olyan beavatkozásnak vetették alá agykárosodott lányukat, amelynek hatására a kilencéves gyerek nem nő tovább. A módszer súlyos etikai kérdéseket is felvet.

A kilencéves Ashley, aki egy ritka betegség miatt agykárosodást szenvedett, örökre megmarad kislánynak. Szülei úgy döntöttek, ahhoz, hogy továbbra is ők tudják gondozni, gyermeküket egy különleges beavatkozásnak vetik alá.

Ashley először egy olyan műtéten esett át, amelynek során az orvosok biztosították, hogy mellei ne nőjenek meg. A kislány később nagy mennyiségű ösztrogén hormont kapott, aminek hatására teste nem fejlődik tovább: megmarad jelenlegi súlya és magassága.

Erkölcsi kérdések

Ez az első alkalom, hogy egy súlyosan fogyatékos ember növekedését szándékosan akadályozzák meg, így most vetődött fel először annak kérdése is, vajon etikus-e az efféle beavatkozás.

A szülők ragaszkodnak ahhoz, hogy ez Ashley számára a legjobb megoldás, ezzel biztosítják számára a megfelelő életminőséget, és visszautasítják azt a vádat, amely szerint csupán saját kényelmük érdekében "fagyasztották le" lányukat.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×