eur:
394.53
usd:
370.39
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Külön tanítanák a fiúkat és a lányokat

A fiúk és lányok közti tudásbeli különbség indokolja, hogy a diákokat nemük szerint más-más módszerrel tanítsák - derül ki egy brit kutatásból.

Átfogó átalakításra van szükség a brit oktatási rendszerben. Nemcsak azért, mert a fiúk általában rosszabbul teljesítenek a lányoknál, hanem azért is, mert a jelenlegi struktúra nem támogatja, hogy a kiemelkedő képességű gyerekek gyorsabban haladhassanak tanulmányaikkal, mint a többiek.

Az iskoláknak szánt ajánlás alapján a tanároknak a fiúk igényeihez kéne igazítaniuk az óráikat: fokozni a versenyt a diákok közt, és rávenni őket arra, hogy kevesebb regényt olvassanak.

Egy korábbi felmérésből kiderült, hogy a lányok hét évvel előrébb járnak a fiúknál: ugyanazt a teljesítményszintet utóbbiak csak jóval később érik el.

Nem a kor, a teljesítmény számít

A kutatás egyik javaslata az is, hogy az átlagosnál jobban teljesítő diákok tehessék le korábban vizsgáikat, és haladhassanak tovább a tananyaggal, ha elég okosak.

Ugyanakkor fontos, hogy a rosszabbul tanulókra nagyobb figyelmet fordítsanak a tanárok.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×