eur:
394.46
usd:
370.24
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Különleges ajándék: panda ikrek születtek Japánban

Óriáspanda-kölykök jöttek világra egy japán állatkertben karácsony előtt. Az eset azért is szenzáció, mert a pandáknál igen ritka a téli szaporulat.

Duplán örülhettek a japán Adventure World, a Tokiótól 450 kilométerre, délnyugatra található Wakayama állatkertjének dolgozói: karácsonyra két óriáspanda-kölyköt kaptak "ajándékba".

A csöppségekkel együtt már nyolc panda született ebben a japán állatkertben, és 2001-ben itt jött világra először télen pandabébi.

A szülők, a tizenkét éves Meimei, és társa, Eimei Kínából érkeztek a japán állatkertbe. Kína diplomáciai eszközként használja a ritka emlősöket: a híres Ling Lingen kívül - aki japán állampolgárságot kapott - minden panda a kommunista ország tulajdona, és csak kölcsönbe adják őket a szigetországnak.

Az óriáspanda a világ egyik legritkább állata: mindössze 1590 példány él még a vadonban, főleg a kínai Szecsuán tartomány hegyvidékén. Fennmaradásuk kétséges, hiszen a pandák igen lassan szaporodnak, és élőhelyeiket folyamatosan pusztítják.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×