eur:
392.88
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Nem okoz rákot a mobiltelefon?

Sem a hosszú, sem a rövid ideig tartó mobiltelefonálás nem hozható összefüggésbe a daganatos megbetegedések kialakulásával - állapította meg egy dán kutatás.

A mobiltelefonok antennája elektromágneses sugárzást bocsát ki, amely behatol az emberi agyba. Egy dán kutatócsoport azonban megállapította, hogy a közhiedelemmel ellentétben mindez nem függ össze azzal, hogy egyre több azon rákos megbetegedések száma, amely a fejben vagy a nyakon alakul ki.

A kutatásba több mint 420 ezer mobilozót vontak be, közöttük voltak olyanok, akik 1982 óta használnak mobiltelefont. A koppenhágai rákkutató intézet munkatársai által megvizsgált emberek közül 56 ezernek pedig több mint 10 éve van mobiltelefonja.

A kutatást azután végezték el, hogy az év elején napvilágra került egy másik tanulmány, amely a mobilozás és az agydaganat közötti összefüggést cáfolta.

Világszerte több mint egymilliárd ember használ mobiltelefont. Nekik eddig azt ajánlották a szakemberek, hogy próbálják minél rövidebb időre redukálni a telefonbeszélgetéseiket, hogy megelőzzék a daganatos megbetegedések kialakulását. A tanulmány ezt a vélekedést cáfolta.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×