eur:
392.96
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

A sovány nők gyakrabban vetélnek el

Azok a nők, akik alultápláltak, mielőtt teherbe esnek, 72 százalékkal gyakrabban veszítik el a babájukat a terhesség első három hónapjában, mint a normál súlyúak - állapította meg egy tanulmány.

Egy londoni intézet 600 olyan nő adatait tekintette át, aki elvetélt az első 12 hétben, és a mutatókat összehasonlította 6.000 olyan nő adatával, akik sikeresen kihordták gyermeküket.

Megállapították, hogy ez utóbbi csoport esetében a zöldségek és a gyümölcsök mellett a csokoládé napi fogyasztása is hozzájárult ahhoz, hogy megtartsák gyermeküket.

A vetélésnek természetesen számos oka lehet, azt pedig egyelőre nem tudják meghatározni az orvosok, hogy ezek közül melyik a fő ok: az alkoholfogyasztás, a dohányzás, vagy a koffeinbevitel.

Az mindenesetre kiderült a számokból, hogy az igen sovány nők 72 százalékkal nagyobb arányban veszítették el magzatukat a jól tápláltakhoz képest.

Az adat lényegesen jobb volt azoknál, akik vitamint szedtek a terhesség kezdetén.

A kutatás készítői megállapították azt is, hogy az egyedülálló nőknél hasonlóan magas volt a vetélés aránya, mint azoknál, akik korábban abortuszon estek át, vagy akiket mesterségesen termékenyítettek meg.

Jelentősen kevesebben veszítették el magzatukat azok közül, akik tervezték a gyermekvállalást.

A kutatás ugyanakkor megerősítette, hogy kisebb arányban vetélnek el azok, akik a terhesség első időszakában reggelente rosszul vannak.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×