eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szuperkoktéllal a mellrák ellen

A kemoterápiás "szuperkoktél" 30 százalékkal csökkentette a mellrákos betegek halálozási arányát, összehasonlítva a hagyományos kezelési módokkal.

A túlélési esélyek javulás szinte drámai, és messze felülmúlja a Birminghami Egyetem kutatói által várt eredményeket. Az egyetem munkatársai Angliában és Skóciában is készítettek felmérést, mindkettők ugyanazt az eredményt hozta.

A kutatás vezetője ugyanakkor megállapította, hogy a kezelések során nem mindig a megfelelő dózist kapták a betegek a készítményekből. Ha ezen is sikerül változtatni, akkor a melldaganatos betegek túlélési aránya tovább javítható.

A kemoterápiát 1976 óta alkalmazzák, korábban azonban három gyógyszert tartalmazott a készítmény. Nemrég azonban egy negyediket is hozzáadtak - ez az epirubicin - ami azt eredményezte, hogy a kezelésben résztvevők halálozási rátája 30 százalékkal javult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×