eur:
392.58
usd:
365.65
bux:
66832.25
2024. április 26. péntek Ervin

Egyen curry-t, és vágni fog az esze

A curry rendszeres fogyasztása segíthet megőrizni a szellemi frissességet - állapította meg a szingapúri egyetem idős emberek körében elvégzett vizsgálata. A kísérletben az étel rendszeres fogyasztói jobb kognitív teljesítményt nyújtottak azoknál, akik csak ritkán vagy egyáltalán nem esznek curry-t.

A jótékony hatást a curry kurkuma fűszerében található curcumin nevű összetevőnek tulajdonítják, amely antioxidáns és erős gyulladáscsökkentő hatással bír.

Az már eddig is ismert volt, hogy a gyulladáscsökkentő gyógyszerek csökkentik az Alzheimer-kór kialakulásának veszélyét.

A szingapúri egyetem vizsgálatában 1010, 60 és 93 év közötti ember vett részt, és curryfogyasztásuk mennyisége alapján három kategóriába sorolták őket.

A kísérletben különböző szellemi feladatokat kellett megoldaniuk, és az eredmények azt mutatták, hogy a gyakori (havonta legalább egyszer) és alkalmi (félévente legalább egyszer) curryfogyasztók szignifikánsan jobb eredményeket értek el, mint akik ritkán, vagy soha nem fogyasztják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×