eur:
395.77
usd:
372.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A jól táplált rabok kevesebbet erőszakoskodnak

Erősen bírálják a brit börtönfelügyeletet, amiért nem folytatja azt a vizsgálatot, amelynek korábbi részében megállapították: a megfelelő étrend jelentős mértékben csökkenti az erőszakot a börtönökben.

A megfelelő összetételű táplálkozás nagymértékben csökkenti az antiszociális viselkedést - jelentette ki Lord Ramsbotham, a brit börtönök korábbi főfelügyelője.

Állítását alátámasztja egy néhány évvel korábbi vizsgálat: egy, fiatalkorúak javítóintézetében végzett kísérletben azt tapasztalták, hogy azok a fiatalok, akiknek vitaminokat, ásványokat és zsírsavakat adtak, sokkal kezelhetőbbek voltak, mint akik placebót kaptak.

A tanulmány 2002-es publikálása óta többször próbálták megismételni nagyobb méretekben a kutatást, de eddig erre nem került sor, mert a börtönfelügyelet megakadályozta azt.

Hollandiában viszont elvégeztek egy hasonló vizsgálatot, és azt tapasztalták, hogy az egészségesebb étrend 40 százalékkal csökkentette a börtönökben az erőszakot.

Az angliai és walesi börtönök minden korábbinál zsúfoltabbak, közel 80 ezer elítélt raboskodik bennük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×