INFORÁDIÓ
2021. szeptember 22. szerda
Móric

A gyümölcslé megvédhet az Alzheimer-kórtól

Infostart

A rendszeres gyümölcs- és zöldséglé-fogyasztás drámaian csökkentheti az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét - derül ki egy japán-amerikai vizsgálatból.

A kutatók mintegy kétezer önkéntes egészségi állapotát kísérték figyelemmel Japánban és az Egyesült Államokban 10 éven át, dokumentálva gyümölcs- és zöldséglé fogyasztásukat.

Azoknál, akik hetente több mint háromszor ittak gyümölcs- vagy zöldséglevet, 76 százalékkal kisebb volt az Alzheimer-kór megjelenésének esélye, mint azoknál, akik nem fogyasztottak ilyen leveket heti rendszerességgel.

"Ezek a teljesen új eredmények arra utalnak, hogy a zöldség- és gyümölcslevek fontos szerepet játszanak az Alzheimer-kór kialakulásának késleltetésében" - írta Qi Dai, a nashville-i Vanderbilt Egyetem kutatója az American Journal of Medicine című szaklapban.

Korábbi kutatások már felvetették, hogy a gyümölcslevekben található erős antioxidánsok megállíthatják azokat az agyi biológiai folyamatokat, amelyek az Alzheimer-kór kialakulásához vezetnek.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018