eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A gyümölcslé megvédhet az Alzheimer-kórtól

A rendszeres gyümölcs- és zöldséglé-fogyasztás drámaian csökkentheti az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét - derül ki egy japán-amerikai vizsgálatból.

A kutatók mintegy kétezer önkéntes egészségi állapotát kísérték figyelemmel Japánban és az Egyesült Államokban 10 éven át, dokumentálva gyümölcs- és zöldséglé fogyasztásukat.

Azoknál, akik hetente több mint háromszor ittak gyümölcs- vagy zöldséglevet, 76 százalékkal kisebb volt az Alzheimer-kór megjelenésének esélye, mint azoknál, akik nem fogyasztottak ilyen leveket heti rendszerességgel.

"Ezek a teljesen új eredmények arra utalnak, hogy a zöldség- és gyümölcslevek fontos szerepet játszanak az Alzheimer-kór kialakulásának késleltetésében" - írta Qi Dai, a nashville-i Vanderbilt Egyetem kutatója az American Journal of Medicine című szaklapban.

Korábbi kutatások már felvetették, hogy a gyümölcslevekben található erős antioxidánsok megállíthatják azokat az agyi biológiai folyamatokat, amelyek az Alzheimer-kór kialakulásához vezetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×