eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Veszélyben az Atlantis indulása

Számottevően nőtt annak a veszélye, hogy a rossz időjárás miatt nem indulhat el vasárnap a tervezett időpontban az Atlantis amerikai űrrepülőgép, amely 17,5 tonnányi anyaggal a fedélzetén folytatná a Nemzetközi Űrállomásnak (ISS) a Columbia űrrepülőgép katasztrófája miatt négy éve félbehagyott építését.

Az amerikai meteorológusok szerint a pénteki 40 százalékról szombaton 60 százalékra nőtt annak valószínűsége, hogy az éppen uralkodó időjárási feltételeke miatt el kell halasztani az Atlantis helyi idő szerint vasárnap délután 16.30-ra (közép-európai idő szerint 22.30-ra) tervezett indítását.

A prognózisok felhőket, esőt, sőt vihart jósolnak az indulás tervezett idejére a floridai Cape Canaveral űrrepülőtér környékére.

Egy- vagy kétnapos halasztás esetén 20 százalékra csökkenne annak valószínűsége, hogy nem szállhat fel rossz idő miatt az űrrepülőgép - közölték a szakemberek.

Az időjárási kockázatok ellenére egyelőre folytatódik a visszaszámlálás.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×