Infostart.hu
eur:
383.81
usd:
327.15
bux:
109794.08
2025. december 12. péntek Gabriella

Újabb lépés a bálnavadászok ellen

Ausztráliai kutatók rájöttek, hogy a bálnák bőrlemezeiből következtetni lehet a korukra. A felfedezéssel lezárulhat végre a bálnavadászokkal folytatott vitájuk.

A japán vadászok ugyanis eddig azzal érveltek, hogy az állatok korát csak azután tudják megállapítani, amikor már megölték őket.

Az új-dél-walesi bálnakutató központ munkatársai azonban rájöttek, hogy ha mintát vesznek a bálnák bőrlemezéből, akkor következtetni tudnak a korára.

Japán mindent megtesz annak érdekében, hogy a bálnavadászaot ismét engedélyezzék, szerintük ugyanis már nem fenyegeti semmi a tengeri emlősök populációját.

A jelenlegi szabályok csak a tudományos kutatás érdekében teszik lehetővé a bálnák leölését, a japánok ennek keretében ejtenek el évente több száz egyedet.

A japánok annak ellenére ragaszkodnak a bálnavadászathoz, hogy a szigetországban tradicionális ételnek számító bálnahús népszerűtlen a fiatalok körében, és egyes hírek szerint a bálnavadász-flotta által elejtett állatok húsát többségében kutyaeledelnek dolgozzák fel.

Címlapról ajánljuk

Ukrajnai béketárgyalás: Donald Trumpnak elege van a „csak a találkozó kedvéért megtartott” találkozókból

Az Egyesült Államok akkor vesz részt szombaton az európai vezetők és Ukrajna által kezdeményezett tárgyalásokon, amennyiben az esélyt hordoz arra, hogy a konfliktus megoldása felé lépjenek – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök csütörtökön.
VIDEÓ
A zsírégetőtől az automatizációig – így épít előnyt a Tamási Hús a hazai húsiparban

A zsírégetőtől az automatizációig – így épít előnyt a Tamási Hús a hazai húsiparban

A magyar húsipar működését tartósan az ingadozó alapanyagárak, a gyártás magas energiaigénye és a munkaerőhiány határozza meg, miközben a piaci és szabályozói környezet is gyorsan változik. Ilyen feltételek között a Tamási Hús Kft. olyan növekedési modellt alakított ki, amely a császárszalonnára épülő specializációra támaszkodik, a stabilitást pedig a modernizáció, az energiahatékonysági beruházások és a tudatos finanszírozási háttér együttesen biztosítja a hazai és nemzetközi piacokon. Hogy a vállalat miként tudott a kihívások ellenére is folyamatosan fejlődni, milyen szerepe van ebben a Gyármentő Programnak, és hogyan működik az a technológiai és finanszírozási modell, amely hosszú távon is fenntarthatóvá teszi a növekedést, arról Ments Gábort, a Tamási Hús Kft. ügyvezetőjét és Boros Zoltánt, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának nagyvállalati agrár- és élelmiszeripari ügyfelekért felelős igazgatóját kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×