eur:
390.24
usd:
364.25
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Az elefántok nem szeretik a hegyi túrát

Az afrikai elefántok nem szeretnek hegyet mászni - ez derült ki abból a nemzetközi kutatásból, amely során helymeghatározóval látták el az állatokat.

A kutatók megállapították, hogy az afrikai szavannán élő elefántok nem szívesen keresnek fel magasan fekvő helyeket. Feltehetően azért, mert ez túl sok energiaveszteséggel járna számukra.

A 4 tonnás jószágok naponta mintegy 42 kilogrammnyi növényt fogyasztanak el. Napjukból csaknem 18 órát töltenek azzal, hogy táplálékot keresnek.

Egy állat csaknem 32 ezer négyzetkilométert képes bejárni élete során. Kiderült az is, hogy a növényevő ormányosok mindig ugyanazokon a kitaposott utakon haladnak.

A vizsgálat célja az volt, hogy az emberek megismerjék, és így jobban megértsék az elefántok viselkedését. Így talán jobban megférnek majd egymás mellett - reménykednek a kutatók.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×