eur:
388.95
usd:
361.95
bux:
68638.95
2024. május 8. szerda Mihály

Sikeresen leszállt a Discovery amerikai űrrepülőgép

Sikeresen földet ért a floridai Kennedy űrközpontban a Discovery amerikai űrrepülőgép. A landolási manőver biztonságban zajlott le.

A tervezett időpontban, biztonságban ért földet a Discovery amerikai űrrepülőgép.

Az amerikai űrrepülőgép azután kapta meg a leszállási engedélyt, hogy a NASA megállapította: a szivárgó energiaegység ellenére az űrsiklót kormányzó hajtóművek kifogástalanul működnek, és semmi nem veszélyezteti a landolást.

Egy év alatt ez volt a második sikeres űrsikló-küldetés. Tavaly nyáron - a Columbia 2003. február 1-jén bekövetkezett tragédiája után - szintén a Discovery repült a Nemzetközi Űrállomásra, majd tért vissza épségben a Földre.

A mostani, 9 napos küldetésen a legénység tagjai három űrsétát tettek, és elvégezték az űrtámaszpont további bővítéséhez elengedhetetlen javításokat.

A NASA augusztus végére tervezi a következő misszió indítását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Nem sikerült a Raiffeisen manővere, mégsem száll be a Strabagba

Nem sikerült a Raiffeisen manővere, mégsem száll be a Strabagba

A Raiffeisen Bank International igazgatótanácsa ma úgy döntött, hogy nem folytatja a Strabag részvényeinek a megvásárlására vonatkozó tranzakciót, miután nem sikerült kellő támogatást szereznie hozzá a hatóságoktól, pedig csökkenthette volna ezzel oroszországi kitettségét. A hírre negatívan reagált a bank árfolyama, jelenleg 3,2%-os mínuszban van a bécsi tőzsdén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×