INFORÁDIÓ
2021. szeptember 22. szerda
Móric

Gyilkosok voltak az őskenguruk

Infostart

Hatalmas agyarakkal rendelkező, "gyilkos kenguru" maradványaira bukkantak ausztrál paleontológusok Ausztrália északnyugati részén, Queensland államban. A 10-20 millió évesnek becsült, megkövesedett maradványok elemzése azt mutatta, hogy a térségben akkor élt kenguruszerű állatoknak alig volt közük a ma élő kedves erszényesekhez - jelentette ki Michael Archer, az Új-Dél-Wales-i Egyetem professzora.

Ennek az állatnak jól fejlett, izmos állkapcsa, húsevő fogazata volt, alkalmas a csontok szétroppantására, és áldozata húsának szétmarcangolására. A táplálékszerzés megkönnyítését farkaséhoz hasonló, agyarszerű, hatalmas szemfogai szolgálták.

A kutatók az őskenguru testfelépítése alapján arra a következtetésre jutottak, hogy annak a mozgása sem sokban hasonlított kései utódaiéhoz, ugyanis nem ugrált, hanem erősen fejlett, mellső lábai segítségével galoppozott.

Cáfolta vasárnap a brit miniszterelnök, hogy kormánya a tavalyi választások előtt a Munkáspárt támogatóinak nemesi rangokat osztogatott volna hitelek fejében, és azt is, hogy ő még az idén távozni készülne.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018