eur:
367.86
usd:
344.12
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

"Kávét, teát, engem?"

Nagyobb valószínűséggel torkollik szeretkezésbe egy randevú, ha kávézik a pár - állítják ausztrál tudósok. A koffein hatására ugyanis könnyebben adják be derekukat az emberek. Persze azok számára is hatékony fegyver lehet a koffein, akik valami másról szeretnék meggyőzni barátjukat, vagy kedvesüket.

A Queenslandi Egyetem Pszichológiai Intézetének kutatói 140 diákot kérdeztek meg arról: hogyan vélekednek az eutanáziáról, illetve az abortuszról. Ezután narancslevet itattak velük, egyes tesztalanyok italába azonban két kávénak megfelelő mennyiségű koffeint kevertek.

A diákoknak ezt követően a nézeteikkel ellentétes, nyomós érveket tartalmazó írást kellett elolvasniuk. Azok, akiknek a koffeines narancslé jutott, nagyobb arányban változtatták meg álláspontjukat, mint azok, akik csak a sima gyümölcslevet kapták.

A kísérlet eredménye persze rendkívül sok területen felhasználható - jegyezte meg a kutatást vezető Pearl Martin. "A koffein befolyásolhatja, hogy mennyire meggyőzhető valaki, amikor egy politikusi beszédet, vagy egy reklámot néz" - tette hozzá a professzor.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×