eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Szívműtét élő adásban Szegeden

Magyarországon először közvetítettek "élő, egyenes adásban" szívműtétet szombaton. A szegedi klinika szívsebészeti műtőjében három kamera vette az operációt, és a jelet az SZTE Tanulmányi és Információs Központjába továbbították, ahol nyolcszáz szakember követte figyelemmel az eseményeket, sőt még az operáló orvosokat is kérdezhették - írta a Délmagyarország című megyei napillap.

A Szegedi Tudományegyetem szívsebészeti osztályának egyik műtőjében szombaton már korán reggel nagy volt a sürgés: sterilizálták a kamerákat és a különböző televíziós berendezéseket.

Gregus Dezső produkciós vezető és szegedi csapata néhány óra alatt a legmodernebb televíziós eszközökből mini stúdiót épített fel a műtő előtti szobában, majd a rendszert rácsatlakoztatták arra az üvegkábelre, ami a jeleket továbbította az SZTE Tanulmányi és Információs Központba, ahol országos konferenciát rendeztek.

A távolból nyolcszáz aneszteziológus követhette a műtétet, amelynek során egy 79 éves nő szívébe operáltak be sertés-szívbillentyűt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×