eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
A későbbi hetedik Cseh László a férfi 200 méteres vegyesúszás döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 30-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Cseh László: ezzel le tudtam zárni az egészet

A fehérjeturmixot már nem keverte be, de a levezetést ugyanúgy elvégezte utolsó úszása után Cseh László. Beszélt pályafutásáról és további terveiről is.

Négy és fél évesen tanult meg úszni, nyert két világbajnokságot, a mostani az ötödik olimpiája, amelyeken hat érmet szerzett – egészen kivételes pályafutás zárult le pénteken a tokiói uszodában. Cseh László a hetedik helyen végzett 200 méter vegyesen, és nem túlzás, hogy többen voltak rá kíváncsiak az interjúkészítésre szolgáló vegyes zónában, mint a bronzérmes svájci Jérémy Desplanches-ra.

„Az ébredés után kicsit elérzékenyültem, mert rájöttem, hogy ez az utolsó úszásom. Megérintett, de jóleső érzés volt. Megpróbáltam beleadni mindent, jól éreztem magam, sajnálom, hogy az idő nem lett jobb, de minden döntő és úszás más. Örülök, hogy egyet javítottam az elődöntőhöz képest” – kezdte értékelését a 35 éves úszó.

Cseh László sosem elégedett, most a mellúszástól várt volna többet.

„Mellen próbáltam kicsit másképp úszni, mert tudtam, hogy a tegnapival nem fogok előrébb jutni. Hát, azt hiszem, annyira nem sikerült jól.

Mindegy, ha még lenne egy-két évem, biztos jobban menne, de sajnos már nincsen.”

Azt mondta ugyanakkor, most már nyugodtan hagyhatja abba az úszást.

„Hálás lehetek azért, hogy itt vagyok, mert ezzel le tudtam zárni az egészet. Ha otthon, tévéről nézem, akkor csak magamban mérgelődtem volna, hogy ennyit én is tudok úszni, örök életemben ez járt volna a fejemben.”

Kiemelte: mindenkinek ilyen szép lezárást kíván, és ennyi olimpiát.

„Nem érzem ezt át igazán, nem gondolok bele abba, hogy az évek alatt mennyi mindent elértem, de lassan kezdem elhinni, felfogni, hogy rengeteg gyönyörű verseny volt benne. Csak én ezeket hajlamos vagyok a szőnyeg alá söpörni, és csak azzal foglalkozni, ami kevésbé jó. Nem éreztetem magammal eléggé azt, hogy mennyi csodálatos eredményt el tudtam érni.”

Köszönetet mondott a családjának, és külön beszélt tavaly elhunyt édesapjáról, aki elindította a sportolói pályán.

„Sajnálom, hogy ő ezt nem érhette meg, de azt hiszem, ő már régebben azt mondta volna, hogy inkább hagyjam az egészet. Mert látta volna rajtam azt a szenvedést, amin átmentem, ahonnan fel kellett tudnom állni, és ő szerintem, engem védendő, azt mondta volna: ne erőltessük ezt már.”

Elárulta, hogy a levezetést még ugyanúgy megcsinálta, de a fehérjeturmixot már nem keverte be,

hiszen nem volt rá szükség a regenerálódáshoz.

„Lesz időm élvezni az életet” – jelentette ki terveiről, és elmondta, hogy most a civil élet felé fordul, azt is szeretné megtapasztalni.

„Persze fogom nézni, követni az eseményeket, a versenyeket, de úgy érzem, most nap mint nap nem fognak az uszodában látni.

Ha kipattan a szemem ötkor, megpróbálok majd visszaaludni.”

Emellett vár rá a garázs kipakolása és átalakítása, jó kis logisztika következik.

„Most át kell rendezni a házat, az úszófelszereléseimet el kell rakni, meg tovább kell adnom, aki még hasznát tudja venni” – jelentette ki, ám attól a felvetéstől elzárkózott, hogy múzeumba kerüljön a felszerelése.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×