eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Jászapáti Petra a női rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének negyeddöntőjében a pekingi téli olimpián a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 7-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Jászapáti Petra is továbbjutott

Kónya Zsófia viszont egy rossz mozdulat miatt kiesett 1000 méteren.

A vegyesváltóval bronzérmes Jászapáti Petra futammásodikként jutott negyeddöntőbe a rövid pályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres számában a pekingi téli olimpia szerdai versenynapján. Kónya Zsófia viszont egy rossz mozdulat miatt kiesett.

A selejtező 32 indulóját nyolc futamba sorolták, mindegyikből az első kettő, valamint a négy legjobb harmadik került a pénteki negyeddöntőbe.

A világkupában 23. Kónya - aki 1000 méteren 21. lett - a holland Xandra Velzeboerrel, a vegyesváltóval aranyérmes kínai Csü Csun-jüvel és a francia Gwendoline Daudet-vel csatázott. A harmadik helyen haladt, amikor ártatlan szituációban elesett az egyenesben, mert hátulról a pengéje nekiütközött Velzeboer korcsolyájának. A videózás alapján a magyar versenyző hibázott, a holland vétlen volt, így Kónya értékelhető idő nélkül kiesett.

Kónya Zsófia (M4): „Nagyon sajnálom, ami történt, nem így terveztem. Próbáltam előzni a hollandot, egyszerűen összerúgtunk, nem tudok mit mondani. Hiányérzet van bennem, már felszabadult voltam a vegyes váltóban érzett bronzérem után, de most azért nagyon bosszús vagyok.”

Az 500 méteren két napja olimpiai hetedik, ezen a távon a vk-ban 17. Jászapáti az amerikai Kristen Santos, az olasz Cynthia Mascitto és a lengyel Kamila Stormowska ellen futhatott az utolsó csoportban. Jó rajt után rövid ideig élen haladt, majd Santos megelőzte, de így is biztosan ment tovább 1:28.392 perces országos csúccsal. A szegedi sportoló 30 ezredet faragott az ausztrál születésű Lockett Deanna 2019-es rekordján.

A hollandok sztárja, Suzanne Schulting 1:27.292 perccel olimpiai csúcsot ért el, míg Phjongcshang ezüstérmese, a kanadai Kim Boutin meglepetésre kiesett, mert az utolsó kanyarból kifordulva elesett.

Korábban férfi 1500 méteren mindhárom magyar, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry is elődöntőbe jutott.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×