eur:
393.55
usd:
358.13
bux:
0
2024. augusztus 14. szerda Marcell
Nyitókép: Pixabay

Olasz látássérült sprinter lesz az első transznemű paralimpikon

Az 50 éves látássérült sprinter öt éve váltott nemet.

Az olasz Valentina Petrillo lesz az első transznemű, aki részt vesz a paralimpián.

Az 50 éves látássérült sprinter, aki 2019-ben váltott nemet, a női 200 és 400 méteres síkfutásban áll rajthoz Párizsban. Petrillo korábban 11-szeres országos bajnok volt a férfiak között a T12-es kategóriában, tavaly pedig már a nők között nyert 200-on és 400-on is bronzérmet a paraatlétikai világbajnokságon, amelyet szintén a francia fővárosban rendeztek.

Petrillót 14 éves korában Stargardt-kórral diagnosztizálták, a betegség miatt a látása a normál tartomány ötvenedére korlátozódik. Az olasz parasportoló már a tokiói játékokra is kijutott, de az utolsó pillanatban az olasz kormány nem engedte, hogy elutazzon.

A paralimpiára augusztus 28. és szeptember 8. között kerül sor. A magyar színeket 68 versenyszámban 39 parasportoló képviseli a francia fővárosban.

Címlapról ajánljuk
Szárazföldi és légi járművekkel erősödhet a szlovák hadsereg

Szárazföldi és légi járművekkel erősödhet a szlovák hadsereg

Szlovákia csatlakozhatna a Leopard 2A8 harckocsik németországi beszerzéséhez – tájékoztatott a szlovák védelmi miniszter a közösségi oldalon közzétett videójában. Robert Kaliňák ezen kívül tizenhat új tarackot is vásárolna a szlovák hadsereg számára. A szárazföldi harceszközökön kívül amerikai Viper helikopterek beszerzését is fontolgatja a szlovák védelmi tárca.

Keletnémet tartományi választások - Tart az AfD-től a német rendőrség

Kevesebb mint három hét van hátra a szeptember 1-én tartandó türingiai és szászországi tartományi választásokig, amelyeket a hónap utolsó vasárnapján hasonló brandenburgi szavazás követ. A választások jelentősége túlmutat a tartományi határokon, általános vélekedés szerint az eredmények egy évvel az országos parlamenti választások előtt átrajzolhatják Németország politikai térképét. Ebből kiindulva meghatározó lehet az ellenzéki radikális jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) párt szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
Tombol a háború Oroszország kapujában, Belgorodban is vészhelyzetet hirdettek - Híreink az ukrán frontról szerdán

Tombol a háború Oroszország kapujában, Belgorodban is vészhelyzetet hirdettek - Híreink az ukrán frontról szerdán

Egy kicsit megint lelassult az ukrán hadsereg kurszki támadásának dinamikája, de keleti irányba, Giri felé, illetve északra, Lgov felé, továbbra is nyomulnak az ukrán csapatok. Közben a szomszédos Belgorod megyében vészhelyzetet hirdetett a terület kormányzója az Ukrajna területéről érkező támadások miatt. Nincs jele annak, hogy Oroszország megtámadása egyelőre célravezető lett volna: a Donbaszban folytatódik Toreck bekerítése, Pokrovszkhoz pedig egyre közelebb kerülnek az orosz rohamcsapatok. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború szerdai eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 14. 05:00
×
×
×
×