eur:
397.99
usd:
364.47
bux:
70875.65
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
A magyar válogatott tagjai a 2024-es párizsi nyári olimpia női vízilabdatornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország-Egyesült Államok mérkőzés végén a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 6-án. Egyesült Államok-Magyarország 5-4.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Magyari Alda: ki kell sírnunk magunkat

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai rendkívül csalódottak voltak az amerikaiak elleni 5–4-es vereség után, és többen úgy érzik, nem volt következetes a játékvezetői felfogás.

Közel volt...A magyar női vízilabda-válogatott remekül védekezett a címvédő és világbajnok amerikaiak ellen, ám 5–4-re kikapott a negyeddöntőben.

„Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, amit szerettünk volna, az nagy részben megvalósult, legalábbis a védekezésben. Bíztunk abban, hogy támadásban picit eredményesebbek tudunk lenni. Négy lőtt gól általában nem szokott elég lenni az amerikaiak ellen, viszont ma volt az a nap, amikor akár három kapottal is meg lehetett volna, hiszen az ellenfél sem egyenlő létszámnál, sem hat az öt ellen nem volt igazán veszélyes. Igaz, ez velünk is így volt” – kezdte értékelését a válogatott társ-szövetségi kapitánya, Mihók Attila a negyeddöntős vereség után.

A szakvezető kitért a játékvezetői ítéletekre is, kiemelve, hogy az ellenfél a második félidőben labda nélkül is kapott két kettős fórt, csak abból tudott gólt lőni, miközben nálunk egy erősen véleményes ötméterest lazán tovább engednek. „Azt mondják,

az olimpia az álmok versenye, úgy viszont nehéz álmodozni, hogy... Nem akarom most egyértelműen kimondani ezt, de nem kizárólag rajtunk múlt.”

A magyarok 11 kiállítást kaptak, ebből kettő volt kettős emberhátrány – és az amerikaiak be is lőtték mindkettőt, az utolsó a győztes gólnak is bizonyult. A másik oldalon hét fórt ítéltek, ebből egy gól született.

Hasonlóan értékelt Leimeter Dóra is, megemlítve a játékvezetői nyomást.

„Az, amiről az ausztrál meccs után beszéltünk, hogy csapatként sokkal jobban össze kell érnünk, szerintem sikerült. Mindenki az utolsó leheletéig küzdött a másikért. Azt nem tudom, hányadik olyan mérkőzésünk ez az amerikaiak ellen, amikor ilyen kiállítási arány mellett, ilyen bírói nyomás alatt kellett játszanunk, és nyilván ez ilyenkor senkit nem nyugtat meg, főleg minket nem, de az valahol jó hír, hogy szinte csak emberelőnyökből tudtak gólt lőni.”

Gurisatti Gréta arról beszélt, abból, ahogy a vereség után is együtt ültek a medence szélén, összeölelkezve, egymás kezét fogva, látszik, hogy milyen erős is ez a csapat.

„Ezen a mérkőzésen mindenki kihozta magából a maximumot, volt, aki szó szerint a vérét adta azért, hogy kivédekezzük az újabb és újabb támadásokat. A vitatott ítéleteket vissza kell nézni,

amit most érzek, hogy ők megkapták az esélyt, mi nem.

Nem akartuk, hogy a mi történetünk itt véget érjen. Az ausztrálok elleni vereség után sem estünk kétségbe attól, hogy az amerikaiak ellen kell játszanunk, felkészültünk, bátrak voltunk. Azt ígérhetem, nem engedjük el egymás kezét, egy ilyen vereség után is összetartva harcolunk azért, hogy miénk legyen az ötödik hely” – mondta többször elcsukló hangon.

Mindkét kapus remekül védett, Magyari Alda hét védéssel zárt, az amerikai Asleigh Johnson pedig 17-tel, 81 százalékos teljesítménnyel. A magyar kapus rendkívül csalódott volt.

„Ma ki kell sírni magam és a többieknek is. Nagyon fáj, próbálom feldolgozni, hogy nem csak egy rossz álomról van szó” – mondta Magyari, hozzátéve, negyeddöntőhöz méltó csatát vívott a két csapat, és a folytatásban már csak azért meg kell mutatniuk a válogatott erejét.

Az 5-8. helyért az első ellenfél Görögország lesz csütörtökön.

Címlapról ajánljuk
Újabb vita a tanárhiányról a kormány és a szakszervezet között

Újabb vita a tanárhiányról a kormány és a szakszervezet között

Az oktatásban a katonák vezénylése a Pedagógusok Szakszervezetét már a Pinochet-juntára emlékezteti, és arra hivatkozik hogy már a jegybank szerint is 16 ezres pedagógushiány van. A kormány illetékese az InfoRádióban erre reagálva azt mondta, látják a nehézségeket, de nem most kell nézni a számokat, hanem szeptemberben.

Az egyes számokban szállnak vízre a kajakosok, kenusok

A párizsi olimpia kajak-kenu számainak második napján az egyes számok egy részébewn tartanak elő- és reményfutamokat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×