eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 5. hétfő Krisztina
Halász Bence a férfi kalapácsvetés döntője előtt a 2024-es párizsi nyári olimpián a párizsi Stade de France-ban 2024. augusztus 4-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Halász Bence ezüstérmes, így ünnepelheti születésnapját

Újabb magyar érem a párizsi olimpián, ezúttal kalapácsvetésben. Halász Bence 79.97 méterrel lett a második.

Halász Bence a 27. születésnapján, vb-bronzérmesként és világranglista-ötödikként kezdte a kalapácsvetés döntőjét a párizsi olimpián, a Stade de France-ban. Első dobása 77.58 méter volt, ezzel a hatodik helyen állt. A vb-címvédő Ethan Katzberg már elsőre sokkolta a mezőnyt, az olimpiai csúcshoz közeli 84.12-t dobott, biztosan vezetett.

Másodikra a magyar nehézatléta javított, 78.84-gyel feljött negyediknek, majd a harmadik még jobb volt: remekül állt bele, és a kalapács 79.97 méterig repült, ezzel a második helyre ugrott.

Negyedikre csak három centivel dobott kisebbet, biztosan őrizte a második pozíciót az ukrán Mihajlo Kohannal szemben, és a két lengyel, Wojciech Nowicki és Pawel Fajdek is jócskán mögötte volt.

Az ötödik sorozat nem hozott változást, mindenki jócskán elmaradt a legjobbjától.

A hatodik körben Kohan csendet kért a stadiontól a koncentráláshoz, 79 fölé jutott, de nem tudta megelőzni a magyart. Halász utolsó kísérlete 79.82 volt, Katzberget tehát nem tudta megelőzni, de

az ezüstérem meglett.

Három dobása is elég lett volna a második helyre, rendkívül stabilan versenyzett.

Ez a magyar küldöttség nyolcadik érme Párizsban, eddig három arany, három ezüst és két bronz a mérleg.

Címlapról ajánljuk

Nem nagyon reménykedhetünk enyhülésben, egyre durvább hőhullámok jönnek

Egyre hosszabb hőhullámokra és egyre magasabb hőmérsékleti értékekre kell készülnünk a következő évtizedekben – mondta az InfoRádióban a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója. Kovács Erik hozzátette: ha nem következik be kedvező változás a klímapolitikában, 2050-2060 után akár 45-47 fok is lehet nyaranta az Alföldön.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×