eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 3. szombat Hermina
A magyar válogatott játékosai a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Hollandia mérkőzés előtt a Dél-párizsi Arénában 2024. augusztus 3-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

"Úgy megyünk bele a negyeddöntőbe, hogy bármi megtörténhet"

A magyar női kézilabda-válogatott tagjai elismerték, hogy az első félidőben a gyengébb védekezés, majd a sok hiba miatt nem tudtak nyerni Hollandia ellen.

A magyar női kézilabda-válogatott 30-26-ra kikapott Hollandiától, így a harmadik helyen végzett csoportjában az olimpián. A csapat a korábbi mérkőzésekkel szemben ezúttal nem tudott hátrányból fordítani.

„Az egész mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, gépiesen játszottunk, védekezésben elmaradtak az ütközések, támadásban inkább egymásra vártunk az első félidőben. A szünet után feljavult a védekezés, Blani a kapuban sokat segített, hogy meccsben maradjunk, de amikor lehetőség volt zárkózni, akkor belehibáztunk” – mondta Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

A szakvezető az Infostart kérdésére a csoportkört értékelve azt mondta, meglepetést akartak okozni a két erősebb csapat, a franciák és a hollandok ellen, ám ez elmaradt. Ha nem lesz meglepetés a másik csoportban, akkor a svédek várnak a mieinkre a lille-i negyeddöntőben. Ellenük a debreceni selejtezőn nyertek a magyarok áprilisban. Golovin szerint nem szabad ebből kiindulni, mert teljesen más meccs lesz.

Hasonlóan értékelt Szöllősi-Schatzl Nadine is. „A első félidőben nem olyan volt a védekezés, amit elképzeltünk, túl sok gólt kaptunk. Aztán tudtunk javítani, de valamiért nem jött az átlendülés, ami korábban.

Az egyik szemem sír, a másik nevet,

mert szerettük volna most is győzni és minél jobb helyezést elérni, de nincs miért szomorkodni, mert megyünk Lille-be és várjuk az ellenfelet. Bárki következik, nehéz lesz, de csak az számít, hogy azon a napon ki lesz jobb formában, kinek áll össze akkor a játéka” – fejtette ki a szélső.

Az irányító Vámos Petra szerint is sok volt a hiba magyar részről. „Eladogattuk a labdákat, a technikai hibákat kihasználták a hollandok. Volt több olyan pont a meccsben, amikor feljöhettünk volna egy gólra, de hibáztunk, kimaradtak a ziccerek, és elfáradtunk abban, hogy rohantunk az eredmény után. Vannak hibáink, ezt látjuk, de szépen meneteltünk eddig, és bár nem úgy sikerült ez a meccs, úgy megyünk bele a negyeddöntőbe, hogy bármi megtörténhet.”

Böde-Bíró Blanka csalódottan nyilatkozott. A kapus a második félidőben mutatott be több nagy védést. „Nem az történt a pályán, amint szerettünk volna, nem is az igazi arcunkat mutattuk. Az első félidőben én sem kezdtem jól, ha több védésem van, akkor többet tudtam volna segíteni a csapatnak. A második félidőben lett volna lehetőség fordítani, de valahogy nem volt meg az átütő erő.”

A magyar válogatott a keddi negyeddöntőben a svéd, a dán vagy a norvég együttessel találkozik.

Címlapról ajánljuk

Valter Attila szenzációs negyedik helye

Valter Attila szenzációs versenyzéssel a negyedik helyen ért célba az országúti kerékpárosok férfi mezőnyversenyében a párizsi olimpián, az aranyérmet a duplázó belga Remco Evenepoel nyerte meg.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 3. 17:55
×
×
×
×