eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 3. szombat Hermina
Özbas Szofi (kék) és a cseh Renata Zachova küzd a legjobb 16 közé jutásért a 2024-es párizsi nyári olimpia női cselgáncstornája 63 kg-os súlycsoportjában játszott mérkőzésen a párizsi Mars-mező Arénában 2024. július 30-án. A magyar cselgáncsozó, győzött, így bekerült a legjobb 16 közé.
Nyitókép: Illyés Tibor

Özbas Szofi bravúrja ellenére kikapott a cselgáncs-csapat

A magyar cselgáncsválogatott az olaszok ellen kezdett a csapatversenyben. A mi csapatunk a tizenhatodik, az övék a nyolcadik helyet foglalja el a világranglistán, az esélyek nem nekünk kedveztek.

A hat párból Vég Zsombor és Gennaro Pirelli kezdett. A vállproblémákkal küszködő Vég kapta az első intést. Utána Pirelli elért egy vitatható, de megítélt vazarit. Hosszú földharc után felállították őket. Pirelli végül az egyetlen értékelhető akcióval nyert, 0-1.

A következő párban Pupp Réka, az egyéni versenyekben legjobban szereplő magyar ment fel a tatamira, Veronica Toniolóval. Az olasz egy súlycsoporttal feljebb indult, mint Pupp Réka, ilyen van a csapatversenyben. A japán Funakobótól kapott ki az egyéniben. Kapott egy intést. Aztán Pupp Réka is. Aranypontig jutottak, megint Rékát intették, majd hét percnyi küzdelem után Toniolo ippont érően dobott, 0-2.

A harmadik párban Pongrácz Bencét büntetésként leléptették az olasz Manuel Lombardo ellen, 0-3.

A negyedikben a 63 kilós Özbas Szofi is egy súlycsoporttal nehezebb ellenféllel mérkőzött, Kim Pollinggal. Az aranypontért Özbas Szofi egy vazarival nyert, 1-3.

Tóth Krisztián, a magyar csapat legrutinosabb tagja ment fel az óriási termetű Christian Parlatival. Nyert az aktívabb olasz, a tokiói olimpia magyar bronzérmesét kétszer intették, majd jött az egész mérkőzést lezáró ippon.

Címlapról ajánljuk

Major Veronika olimpiai bronzérmes

Major Veronika bronzérmes lett a női 25 méteres pisztolylövő számában. A magyar csapat hatodik érmét szerezte a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×