eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 4. vasárnap Dominika, Domonkos
Az aranyérmes Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Katartikus pillanatok arannyal, bronzzal, remek helyezésekkel – a magyarok szombatja az olimpián

Első (Milák Kristóf), harmadik (Major Veronika), negyedik (Valter Attila), ötödik (Hámori Luca) és hatodik (női kardválogatott) helyezést is értek el a magyar sportolók a párizsi olimpia nyolcadik versenynapján. A magyar csapat három arany-, két ezüst- és két bronzéremmel állt, Milák Kristóf eredményhirdetése pillanatában a 13. helyen az éremtáblázaton.

ATLÉTIKA. A női 100 méteres síkfutás elődöntőjében, az 1. futamban, hetedik lett Takács Boglárka, nem jutott a fináléba.

CSELGÁNCS. A magyarok a csapatversenyben, a selejtezőben, az olaszokkal mérkőztek, s szenvedtek 4-0-s vereséget.

EVEZÉS. Pétervári-Molnár Bendegúz az egypárevezősök C döntőjében versenyzett, az összesítésben végül 16. helyezett lett.

KERÉKPÁR. Szenzációs teljesítményt nyújtott a férfi mezőnyversenyben Valter Attila, aki a negyedik helyen végzett.

KÉZILABDA. A női válogatott 30-26-ta kikapott a hollandoktól, a továbbjutást már korábban biztosította.

ÖKÖLVÍVÁS. A világfigyelmet kapó 66 kg-os negyeddöntőben Hámori Luca 5-0-s, egyhangú pontozással kikapott az algériai Iman Heliftől. Ötödik lett.

SPORTLÖVÉSZET. Major Veronika harmadik lett a női sportpisztolyosok nyolcas döntőjében. 2004 óta először szerzett érmet olimpián magyar sportlövő.

ÚSZÁS. A délelőtti programból Senánszky Petra nem jutott tovább a női 50 m gyorson, 24. helyezett lett. A férfi 1500 m gyorson Sárkány Zalán, egyéni csúcsot úszva, 11. helyezett lett. Betlehem Dávid, új országos csúccsal bejutott a vasárnapi döntőbe. Az esti programban Milák Kristóf a 100 m pillangóúszás olimpiai bajnoka lett..

VITORLÁZÁS. Az ILCA-6-ban Érdi Mária 14., 25., majd 24. lett futamában, összesítésben a 25. helyen áll, hat futam után. Az ILCA-7-ben Vadnai Jonatán 5., majd 12. lett futamában, összesítésben a nyolcadik helyen áll, ugyancsak hat futam után.

VÍVÁS. A kétszeres világbajnok női válogatott a hatodik helyen végzett, miután kikapott a japánoktól, majd az amerikaiaktól. Az olaszokat legyőzte.

VÍZILABDA. A B csoport 4. fordulójában a férfi válogatott 9-8-as vereséget szenvedett az ausztráloktól. Ezzel együtt biztosan negyeddöntős Varga Zsolt csapata, miután este a szerbek megverték a franciákat.

Címlapról ajánljuk
Milák Kristóf hatalmas hajrával olimpiai bajnok

Milák Kristóf hatalmas hajrával olimpiai bajnok

A magyar úszó 9 századdal nyerte meg a 100 m pillangót Párizsban.

Ez a felfedezése átírhatja a földi élet történetét

Különleges fémes göröngyökre bukkantak kutatók a Csendes-óceán mélyen, amelyek oxigént állítanak elő. A felfedezés teljesen átírhatja a földi élet kialakulásnak eddigi teóriáját, és új alapokra helyezheti a Földön kívüli élet utáni kutatást is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×