eur:
396.23
usd:
367.15
bux:
73550.81
2024. augusztus 2. péntek Lehel
Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 15-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Sós Csaba Kós Hubert aranyat termő hajrájáról: "kezem, lábam remegett"

Az úszókapitány az aranyúszást értékelve csütörtök éjjel rámutatott: amikor Kós Hubert Arizonába tette át a székhelyét, már Európa-bajnok volt 200 m vegyesen, Magyarovits Zoltán pedig, aki tíz éven át volt Kós trénere, "a világ legjobb utánpótlásedzője".

Kós Hubert 200 méteres hátúszásban szerzett olimpiai aranyérmét Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya is értékelte csütörtök éjjel.

"Kezem, lábam remegett a taktikát látva, reméltem, hogy végig bírja Kós Hubert, hisz legközelebb ilyen esély 4 év múlva van" - utalt arra az M4 Sportnak, hogy az utolsó 20-30 méterig üldöző volt a számban Kós a görög Aposztolosz Krisztu mögött.

A sportági vezető felhívta a figyelmet, hogy amikor Kós Hubert kiment Amerikába az Arizonai Egyetemre tanulni és úszni, már Európa-bajnok volt 200 méteres vegyesúszásban, és "akármi lesz a következő négy évben, 200 vegyesen és háton érmeket fogunk látni tőle" - utalt arra, hogy a következő időszak az úszósportban talán épp Kós Hubertről és edzéstársáról, Léon Marchand-ról szól majd.

Egyetértett sokakkal abban, hogy Kós rengeteget fejlődött odakint, de ebben az úszásban "benne van Magyarovits Zoltán keze munkája", aki mintegy 10 éven át volt Kós Hubert edzője itthon, és aki Sós Csaba szerint a világ legjobb utánpótlásedzője.

"Kós Hubert pedig tökéletes technikával úszik, a döntő előtt ő volt a világranglistán az első, ezért esélyes volt, higgadt volt és az is maradt" - foglalta össze a "sportági tudnivalókat".

Az arizonai költözést a maga részéről egyébként támogatta, mivel jó előjelnek tűnt annak a Bob Bowmannek a csoportjába kerülni, akinek a munkáját már vagy 30 aranyérem fémjelzi, mások mellett Michael Phelps történelmi sikerei is.

Címlapról ajánljuk
Kós Hubert a győzelem után: csak az olimpián lehet olimpiát nyerni

Kós Hubert a győzelem után: csak az olimpián lehet olimpiát nyerni

A 21 éves magyar olimpiai bajnok csak érdekes kék színű nadrágjában tud 1 perc 55 másodperc alatti időt úszni, és azt üzente Kovács Benedeknek, hogy kösse fel a gatyát, és négy év múlva együtt álljanak olimpiai dobogóra - ha egyáltalán marad a 200 m hátnál, mert ez akár Léon Marchand-on is múlhat. A bajnok szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
Nap végén jött a fordulat, de így is eséssel zártak az amerikai tőzsdék

Nap végén jött a fordulat, de így is eséssel zártak az amerikai tőzsdék

Alaposan elromlott csütörtökön a részvénypiaci hangulat, a vezető európai részvényindexek több mint 2 százalékot estek, a rossz hangulat pedig átragadt az amerikai piacokra is, ahol főként az elmúlt hónapok ralijában élen járó részvényeket ütötték. A legutóbbi gyenge amerikai makroadat (50 alatti ISM feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index) megjelenése után feléledtek az amerikai recesszióval kapcsolatos félelmek, a befektetők azt is elkezdték árazni, hogy az amerikai jegybank túlságosan későn csökkenthet kamatot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×