eur:
395.22
usd:
365.44
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
Manhercz Krisztián a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornáján, a B csoportban játszott Franciaország - Magyarország mérkőzésen a Párizs melletti Saint-Denis-ben lévő Vizes Központban 2024. július 28-án.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Háromgólos vereség a spanyoloktól

A nagyon sok hibával játszó magyar válogatott 10-7-es vereséget szenvedett a spanyoloktól a férfi vízilabda-tornán. A továbbjutás ettől nem forog veszélyben, de a folytatásban élesebben kell játszani.

A magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolország ellen játszotta második csoportmérkőzését a párizsi olimpián. A mi hatosunkban két mérkőzést már lejátszottak kedden, az ausztrálok 8-3-ra verték a szerbeket, a franciák 14-13-ra a japánokat.

A spanyol válogatott harmadik lett a fukuokai és a dohai világbajnokságon, valamint a 2022-es Eb-n, ellenben megnyerte az idei Európa-bajnokságot.

Az első két akcióból egyik csapat sem találta el a kaput, aztán Vogel védett, jött a magyar támadás.

Két percen keresztül támadtunk, előnyös helyzet is volt benne, de nem sikerült gólt lőni.

Granados lövését blokkolták a védők, majd Aguirre védett. Hat másodperc híján öt perc után esett gól, Munarriz bombázott távolról a kapuba, 0-1.

Kimaradt a második előnyünk is, Fekete Gergő hasba lőtte a kapust. A spanyolok nem hibáztak, Sanahuja gólt lőtt, 0-2.

Tizennégy másodperccel a negyed vége előtt emberelőnyt kapott a magyar csapat, Manhercz Krisztián feladta, Angyal Dániel behúzta, három másodperccel az idő lejárta előtt, 2-1.

A második negyed spanyol előnyökkel kezdődött, mindkettőt kihagyták. Nálunk is kimaradt a főr, Jansik Szilárd a kaapufára lőtt. Válaszul Munarriz is lőtt egy kapufát.

A másik oldalon Vígvári Vince ejtett a labda beúszott a képzeletbeli gólvonal mögé, 2-2.

Cabanas a jobb oldalról szép gólt lőtt, sajnos, megint mi mehetünk utánuk, 2-3.

Másfél perccel a vége előtt előnybe kerültek a spanyolok, Vogel Soma kétszer is jól védett. Már hat védésnél tart. Magyar előny következett, Zalánki Gergő belőtte, 3-3.

Az első negyedben a magyarok, most a spanyolok lőttek gólt az utolsó pillanatokban, Larumbe is felíratkozott a gólszerzők közé, 3-4.

A harmadik negyed Munarriz góljával kezdődött, már eghy perc után gólt szereztek az először két góllal vezető spanyolok, 3-5. Angyal kapura húzta a labdát, Aguirre kipiszkálta, de megnézték a videót, bent volt, 4-5.

Fekete nem tudta megfogni a spanyolok lövése után a kapufáról lepattanó labdát, ötöst kaptak a spanyolok. Granados belőtte, megint két gól a spanyolok előnye, 4-6. Granados lőtt még egyet, 4-7.

Mintha nem lenne elég éles a magyar csapat, ráadásul meglepően sok a technikai hiba.

Vámos Márton a kapuba bombázott, 5-7. A másik oldalon Vogel kétszer szépen védett, a másik oldalon Fekete Gergő addig tempózott, ameddig belőtte a kapuba a labdát, 6-7.

Sajnos, De Toro másodpercek alatt kihasznált egy emberelőnyt, 6-8.

A harmadik negyed utolsó másodperceiben megvolt a szépítési lehetőség, Jansik azonban nem tudta a kapuba pofozni a labdát, rossz „feladást” kapott.

A negyedik negyedben is a spanyolok hozták el a labdát. Aztán éppen a labdát elvivő Famera lőtt a kapuba, két másodperccel azt követően, hogy lejárt az emberelőnyük, 6-9.

Négy perccel a vége előtt Vámos Márton felúszott, Manhercz Krisztián beleállt, s belőtte, 7-9.

Larumbe szinte lehetetlen szögből lőtt góljával, alighanem eldöntötte a mérkőzést, 7-10.

Több gól nem esett, a spanyolok három góllal nyertek. A magyar csapat két nap múlva japánnal játszik.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor kerül - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 695 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×