eur:
392.97
usd:
366.41
bux:
66861.19
2024. április 25. csütörtök Márk
Az argentin Julian Álvarez (b) és a holland Marten de Roon a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Hollandia-Argentína mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Argentína is tizenegyesekkel jutott be a vb-elődöntőbe

Argentína kétgólos előnybe került Hollandia ellen a labdarúgó-világbajnokság második negyeddöntőjében. Ám az Oranje szépítő gólja után nagyon meg kellett harcolnia. Sőt, a 100. percben a hollandok kiegyenlítettek. Újabb gól nem esett, 2-2 után tizenegyespárbaj döntött, mégpedig az Albiceleste javára.

A hollandok összeállítása egyetlen helyen változott az előző mérkőzéshez képest, Bergwijn került Klaassen helyére: Noppert – Dumfries, Timber, Van Dijk, Ake, Blind – De Jong, De Roon – Gakpo, Bergwijn, Depay.

Az argentinok csapata: Emiliano Martinez – Molina, Romero, Lisandro Martinez, Otamendi – Acuna, De Paul, Fernandez, Mac Allister – Messi, Alvarez.

Óvatosan kezdett mind a két csapat. Eleinte az argentinok birtokolták a labdát, de helyzetig nem jutottak.

A mérkőzés szinte mindenben úgy alakult az első félidő első felében, ahogyan a katari világbajnokságon tapasztalt trendek alapján sejthettük. Gól nem esett.

Az első húsz percben végül a hollandok birtokolták többet a labdát. Jellemző, hogy a labdához Virgil van Dijk ért el a legtöbbször, s neki volt a legtöbb passza.

A 33. percben jött az első kaput eltaláló lövés, De Paul labdája semmilyen gondot nerm okozott Noppertnek.

De felbátorodtak az argentinok. Messi ballal kulcspasszt adott a Blindet elhagyó Molinának, aki pályafutása első „válogatott” gólját szerezve előnyhöz juttatta az Albicelestét. 1-0.

Nahuel Molina talán kevéssé ismert tagja az argentin csapatnak, 24 éves, 2020 óta játszik Európában. Előbb az Udinese játékosa volt, majd idén nyáron Diego „Cholo” Simeone csapatához, az Atlético Madridhoz igazolt.

Az első félidő ötperces hosszabbítást hozott, de ez nem segített a hollandoknak abban, hogy veszélyt alakítsanak ki az argentin kapunál.

Az első tíz perc kevés eseményt hozott a második félidőben. A legnagyobb izgalmat az okozta, hogy miért nem kapott Lionel Messi sárga lapot, amikor a félpályánál kézzel beleütött a labdába.

A 63. percben Messi 25 méteres szabadrúgása alig kerülte el a holland kapu bal felső sarkát.

A 72. percben Acuna ellen szabálytalankodott Dumfries, teljesen feleslegesen, a jobbhátvéd helyén,. a vonalnál. A megítélt büntetőt Lionel Messi a kapu bal oldalába lőtte, 2-0 Argentínának.

A 83. percben az első valamirevaló holland helyzetből gól lett, Weghorst a kapuba csúsztatta a labdát, 2-1.

A hollandoknak mintha akkor kezdődött volna a mérkőzés. Berguis lövése az oldalhálóba szllt.

A 88. percben kitört egy kisebb verekedés, miután Paredes kibombázta a holland kispadra a labdát. Sárgával megúszta.

Tízperces hosszabbítás következett. Gakpo szabadrúgást harcolt ki, de Berghuis a sorfalba lőtt.

A hollandok végigtámadták a hosszabbítást. Csak magukat okolhatják, hogy túl későn kezdtek el futballozni. Vagy nem?

A 100. percben egy újabb 19 méteres szabadrúgást szenzációsan oldottak meg a hollandok, legurították a sorfal mellé, Weghorstnak, aki kiegyenlített, 2-2.

Mind a két csapat fújtatott a hosszabbítás első 15 percében, esemény nélkül. Messit Timber leütközte a félpályánál, de tudta folytatni a játékot.

A 114. percben Lautaro Martínez nyolc méteről lőtt, de Virgil van Dijket találta el, a szögletből nem lett semmi. Az utolsó percekben megint az argentinok az aktívabbak. Enzo Fernandez lövése alig ment fölé.

A 119. percben Lautaro Martinez lövését Noppert vetődve ütötte ki. A 120. percben Enzo Fernandez lövése a jobb kapufáról pattant ki.

A hollandok ezt is megúszták, tizenegyesek döntenek.

Virgil van Dijk kezdte, Martínez kivédte. Lionel Messi begurította, 0-1.

Berghuis lövését is kivédte Martínez. Paredes bevágta, 0-2.

Koopmeiners nem hibázott, 1-2. Gonzalo Montiel magabiztos volt, s nagyon közel vitte az argentinokat az elődöntőhöz, 1-3.

Weghorst elküldte a kapust, 2-3. Enzo Fernandez továbbrúghatta az argentinokat, s a kapu melé lőtt, de még mindig előnyben az argentinok.

Luuk de Jong begurította, 3-3. S következett Lautaro Martínez, aki belőtte, 3-4, Argentína bejutott az elődöntőbe, Horvátországgal játszik majd.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×