eur:
392.54
usd:
360.82
bux:
72337.94
2024. július 16. kedd Valter
Szentpétervár, 2018. július 10.Didier Deschamps francia szövetségi kapitány (j) játékosaival ünnepel az oroszországi labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében játszott Franciaország-Belgium mérkőzés végén Szentpéterváron 2018. július 10-én. A francia válogatott 1-0-ra győzött. (MTI/EPA/Etienne Laurent)
Nyitókép: Etienne Laurent

Döntött a jövőjéről Deschamps

Didier Deschamps a világbajnoki diadal után is folytatni akarja a munkát a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként, és ki akarja tölteni a szerződését.

A francia média egybehangzó tudósítása szerint a szakember úgy fogalmazott: "Nem mindent csinálok úgy, mint Jacquet.". Ezzel arra utalt, hogy amikor Franciaország - az ő csapatkapitányságával - 1998-ban története első vb-címét nyerte, az akkori szövetségi kapitány, Aimé Jacquet a sikert követően felállt a kispadról.

"Az a szándék, hogy maradjak, és maradok is"

- hangsúlyozta Deschamps.

A 49 éves szakember, aki a brazil Mario Zagallo és a német Franz Beckenbauer után harmadikként lett világbajnok játékosként és szakvezetőként is, 2012 óta irányítja hazája válogatottját. A szerződése 2020-ig szól.

A franciák a vasárnapi, moszkvai döntőben 4-2-re verték a horvátokat, ezzel történetük során másodszor lettek világbajnokok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×