eur:
393.06
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Szentpétervár, 2018. július 10.Didier Deschamps francia szövetségi kapitány (j) játékosaival ünnepel az oroszországi labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében játszott Franciaország-Belgium mérkőzés végén Szentpéterváron 2018. július 10-én. A francia válogatott 1-0-ra győzött. (MTI/EPA/Etienne Laurent)
Nyitókép: Etienne Laurent

Döntött a jövőjéről Deschamps

Didier Deschamps a világbajnoki diadal után is folytatni akarja a munkát a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként, és ki akarja tölteni a szerződését.

A francia média egybehangzó tudósítása szerint a szakember úgy fogalmazott: "Nem mindent csinálok úgy, mint Jacquet.". Ezzel arra utalt, hogy amikor Franciaország - az ő csapatkapitányságával - 1998-ban története első vb-címét nyerte, az akkori szövetségi kapitány, Aimé Jacquet a sikert követően felállt a kispadról.

"Az a szándék, hogy maradjak, és maradok is"

- hangsúlyozta Deschamps.

A 49 éves szakember, aki a brazil Mario Zagallo és a német Franz Beckenbauer után harmadikként lett világbajnok játékosként és szakvezetőként is, 2012 óta irányítja hazája válogatottját. A szerződése 2020-ig szól.

A franciák a vasárnapi, moszkvai döntőben 4-2-re verték a horvátokat, ezzel történetük során másodszor lettek világbajnokok.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×