eur:
368.69
usd:
344.05
bux:
48552.57
2023. június 7. szerda Róbert
Kazany, 2018. június 29.Jorge Sampaoli szövetségi kapitány az argentin válogatott sajtóértekezletén Kazanyban 2018. június 29-én. Argentína másnap Franciaország ellen játszik az oroszországi világbajnokság nyolcaddöntőjében. (MTI/EPA/Robert Ghement)
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Az argentinok időt kérnek Sampaoli ügyében

Az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) egyelőre nem kíván állást foglalni Jorge Sampaoli szövetségi kapitány ügyében, miután a válogatott a nyolcaddöntőben kiesett az oroszországi világbajnokságon.

"Senki sem kérte meg arra őt az AFA részéről, hogy mondjon le. Élő szerződéssel rendelkezik, és alaposan ki kell elemezni a helyzetet" - jelentette ki Jorge Miadosqui, a válogatott titkára, hozzátéve, a tavaly érkezett szakvezető sorsáról nem Claudio Tapia elnök dönt majd egy személyben, hanem egy illetékes testület.

Sampaoli szerződése a 2022-es katari vb-ig szól, és sajtóhírek szerint a szövetség ezúttal a folytonosságot tartja szem előtt, miután 2004 óta már hét kapitány ült a kispadon.

Hazájában az 58 éves Sampaolit sok kritika érte amiatt, hogy 15 mérkőzésen egyszer sem küldte pályára csapatát ugyanabban az összeállításban. Állítólag nincs jó viszonyban a játékosaival, és az öltözőben nem jó a hangulat.

Hétfőn a botrányairól is elhíresült Diego Maradona - nyolc évvel menesztése után - már jelezte, hogy ingyen is elvállalná újból a szövetségi kapitányi posztot.

Az argentinok a múlt szombati nyolcaddöntőben 4-3-ra kikaptak Franciaországtól Kazanyban.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Vihar előtti csend uralkodik a tőzsdéken

Vihar előtti csend uralkodik a tőzsdéken

A hét korábbi részében nem igazán láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, és úgy látszik, hogy az amerikai adósságplafon-megállapodás utáni rali lendülete mostanra gyakorlatilag teljesen kifulladt. Ezzel párhuzamosan a befektetők már inkább az új impulzusokra várnak, ilyen lehet az amerikai jegybank jövő heti kamatdöntése, ahol a piac széles körben arra számít, hogy a Fed most már szünetelteti a kamatemeléseket – ehhez képest egy meglepő lépés például hozhatna nagyobb mozgást piacon, de alapvetően inkább a jegybanki kommunikáció lesz fontos. Viszont a mai naphoz visszatérve, az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, miután az országból érkező külkereskedelmi adatok további lassulást mutattak. Ami pedig ez európai piacokat illeti, a mozgások irány itt sem egyértelmű, csupán kis elmozdulások láthatók a vezető indexeket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×