eur:
392.64
usd:
355.25
bux:
72865.31
2024. augusztus 30. péntek Rózsa
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
COLUMBUS, OHIO - DECEMBER 05: Johnny Gaudreau #13 of the Columbus Blue Jackets celebrates a goal during the second period against the Los Angeles Kings at Nationwide Arena on December 05, 2023 in Columbus, Ohio. (Photo by Jason Mowry/Getty Images)
Nyitókép: Jason Mowry/Getty Images

Részeg sofőr gázolta halálra a népszerű sportolót és öccsét

Kerékpározás közben elütötték és életét vesztette Johnny Gaudreau, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Columbus Blue Jackets játékosa, valamint testvére, Matthew.

A 31 éves csatár és nála két évvel fiatalabb öccse New Jerseyben, nem messze otthonuktól biciklizett, amikor egy hátulról érkező SUV nem tudta őket kikerülni, és halálos sérüléseket szenvedtek. Mindketten a húguk pénteki esküvőjén lettek volna tanúk.

A rendőrség közleménye szerint a sofőr alkoholos befolyásoltság alatt állt, őrizetbe vették és kétrendbeli halálos gázolás vádjával eljárást indítottak vele szemben. Sajtóértesülések alapján két autót szeretett volna megelőzni. Az elsőn már túljutott, amikor a következő jármű – hogy megfelelő távolságot tartson a kerékpárosoktól – kicsit beljebb húzodott, és ezt jobbról akarta kikerülni, amikor nagy sebeséggel elgázolta Gaudreau-ékat, akik a helyszínen életüket veszítették.

Gaudreau 11 évet játszott az NHL-ben, a Columbusba a 2022/23-as szezon előtt érkezett, az előző idényben 81 meccsen 12 góllal és 48 gólpasszal a házi pontlista legeredményesebb játékosa volt.

A kétgyermekes apa közönségkedvenc volt Calgaryban és Columbusban is. A 763 NHL-alapszakasz-mérkőzésen 743 pontot (243 gól, 500 gólpassz) gyűjtött, hétszer szerepelt All Star-gálán, és idényenként 9,75 millió dollárt keresett.

„Szörnyű tragédia ez családja és a jégkorongos társadalom számára” – mondta Luc Tardif, a nemzetközi szövetség (IIHF) elnöke. „Johnny büszke játékosa volt hazája válogatottjának az IIHF-versenyeken, és mindig energiát, szenvedélyt vitt a játékba.”

A tragédia kapcsán megszólalt Gary Bettman, az NHL vezetője is, aki szerint a ligát megdöbbentette és elszomorította Gaudreau és testvére halála. „Magával ragadó szellemisége és tudása miatt érdemelte ki a Johnny Hockey becenevet. Több volt, mint egy káprázatos hokis: szerető apa és szeretett férj, testvér és csapattárs is volt” – fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
Megvan, milyen referenciához köthetik a magyar minimálbért

Megvan, milyen referenciához köthetik a magyar minimálbért

Hároméves megállapodás körvonalazódhat a minimálbérről és a bérminimunról a munkavállalók és a munkaadók között. Utóbbiak nyitottak arra, hogy a bérminimum európai sajátosságot jelentő magyar feltételei valamilyen formában megmaradjanak. A kormány szeptember 18-án száll be az egyeztetésbe.

Szakszervezet: ebben a formában elfogadhatatlan a munkaalkalmassági orvosi vizsgálatokról szóló rendelet

Több fontos, stresszel és veszélyekkel együtt járó munkakörben, szakágazatban szeptembertől már nem lesz kötelező a foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat – mondta az InfoRádióban a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Zlati Róbert úgy véli, a korábbi szabályokhoz képest visszalépés az új rendelettervezet, amely szerinte alkotmányellenes is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×