eur:
394.39
usd:
357.81
bux:
71429.89
2024. augusztus 14. szerda Marcell

Ma játszik először Kylian Mbappé kupadöntőt a Real Madridban

Kylian Mbappé tétmérkőzésen is bemutatkozik a Real Madridban. Szerda este Varsóban az UEFA Szuperkupa-mérkőzésen debütál, az Európa-liga-védő Atalanta ellen. A mérkőzés 21.00 órakor kezdődik.

A Real Madrid a lehető legerősebb keretével utazott el Lengyelországba, Mbappé mellett ott van a másik új szerzemény, a brazil Endrick, valamint az Európa-bajnokság hajrájában szerepelt futballistái is, például Dan Carvajal és Jude Bellingham is. A második számú kapus az ukrán Andrij Lunyin, aki a korábbi hírekkel ellentétben még nem igazolt el. Szerepel a névsorban az előző idény nagy részét, s az Európa-bajnokságot is kihagyó David Alaba.

Nincs már viszont a visszavonult Toni Kroos, valamint a két távozott Európa-bajnok, Nacho és Joselu sem. A francia Eduardo Camavinga a keddi edzésen sérült meg, miután ütközött honfi- és csatártársával, Aurélien Tchouamenivel.

A bergamói ellenfélnek kevésbé teljes a kerete, Gianluca Scamacca, Nicolò Zaniolo, Giorgio Scalvini és Rafael Toloi sérültek, s nem utazott el Varsóba Teun Koopmeiners sem, aki órákon belül a Juventushoz szerződhet.

Az UEFA a nemzetközi szezont – a kupaselejtezőktől függetlenül – indító mérkőzésén rendszerint nem a kőkemény, szoros védelem a labda ölése, a játék megfojtása dominál, inkább gálamérkőzést szokott hozni a 90 perc. (Ha akkor a meccs döntetlenre áll, nincsen hosszabbítás, azonnal tizenegyespárbaj következik.)

Most is reménykedhetünk látványos játékban, Gian Piero Gasperini és Carlo Ancelotti garancia erre. A két edzőről a futballvilág egyik legnagyobb teoretikusa, Arrigo Sacchi mondta a La Gazzetta dello Sportban:

„Két edzőről van szó, akik különböző módszerekkel és stílusokkal próbálnak gondot okozni ellenfelüknek. Nem csak a védekezésre koncentrálnak, hanem a támadásra és a meccsek uralására.

Gasperini a szezonban addig veretlen Bayer Leverkusen felett aratott 3-0-s győzelemmel az Európa-liga-döntőben bebizonyította, hogy a támadás a legjobb védekezési forma.

Az évek során Gasperini rendkívüli dolgokat művelt az Atalanta csapatával, amely soha nem volt a bajnokság legnagyobb klubjai között. Csodálom a jó értelemben vett agresszivitását, ami óhatatlanul kockázatokat is hordoz magában.

Azáltal, hogy ebben a stílusban játszik, gyakran elhagyja játékosait egy az egyben. Ez azt jelenti, hogy az edzőnek van bátorsága, és ezt átadja a csapatának. Ha valakinek van bátorsága, az azt jelenti, hogy tudja, hogyan kell leküzdeni ezeket a nehézségeket.”

Természetesen dicsérte korábbi játékosát, akiről már 35 éve megjövendölte, hogy edzőként is a legszűkebb elitbe tartozik majd: „Mindig azt mondom, hogy a Carletto a futball enciklopédiája. Ennek a sportágnak nincsenek titkai előtte, és ezt a hatalmas tapasztalatot fel tudja használni a mérkőzéseken. Carlónak sok szupersztárral sikerül megküzdenie az öltözőben, és mindig a legjobbat hozza ki belőlük. Látták, hogyan támadnak vissza a Real Madrid csatárai, hogy segítsenek a védekezésben? Vajon ki bírta rá erre őket? Carlo tudja, hogy ahhoz, hogy a csapattal nyerj, az egyénnek a csapat szolgálatába kell állnia.”

Címlapról ajánljuk
Nyomozók lepték el az óbudai önkormányzatot, őrizetben a polgármester

Nyomozók lepték el az óbudai önkormányzatot, őrizetben a polgármester

Szerda reggel őrizetbe vették Kiss Lászlót, Óbuda polgármesterét abban az összehangolt akcióban, amelyben csaknem 50 nyomozó vesz rész. A Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós bűncselekmények ügyében nyomoz, több helyszínen, köztük az óbudai önkormányzat épületében és a polgármester otthonában is házkutatást tartanak. Az óbudai önkormányzat együttműködik a hatóságokkal.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×