eur:
396.86
usd:
362.21
bux:
70008.9
2024. augusztus 5. hétfő Krisztina
Dibusz Dénes, a Ferencvárosi TC kapusa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában játszott első Ferencvárosi TC - The New Saints mérkőzésen a Groupama Arénában 2024. július 23-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Itt a nagy lehetősége a Ferencvárosnak a revansra

A Ferencváros visszavághat a Midtjyllandnak a hét évvel ezelőtti kettős vereségért a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában, melynek első felvonását kedden rendezik Herningben.

A zöld-fehérek remekül kezdték a szezont a nyáron kinevezett holland vezetőedző, Pascal Jansen irányításával, ugyanis a walesi The Saints csapatát kettős győzelemmel búcsúztatták az előző körben, majd az OTP Bank Ligában is 1–0-s sikerrel rajtoltak a Kecskemét ellen. Az igazi erőpróba azonban most következik, mert a dán bajnok lényegesen nagyobb játékerőt képvisel, mint eddigi ellenfeleik.

Az FTC keretében komoly változást jelent, hogy a brazil Marquinhos két és fél év után az orosz Szpartak Moszkvához igazolt. Az viszont jó hír, hogy a nyári Európa-bajnokságon súlyos fejsérülést szenvedett Varga Barnabás valószínűleg lassan játékra kész, ugyanis bekerült a csapat keretébe. A magyar élvonal előző két idényének gólkirálya az eddig három találkozón keretben sem volt, azaz ha nem is kezdőként, de talán csereként már bevethető lehet.

A sorozatban hatszor magyar bajnok gárdának van törlesztenivalója riválisával szemben, mivel hét éve bántóan simán maradt alul az Európa-liga selejtezőjében: előbb hazai pályán szenvedett 4–2-es vereséget, majd idegenben 3–1-re kapott ki. Az akkori magyar csapatból ketten maradtak hírmondónak: Dibusz Dénes és Botka Endre, utóbbi gólt is szerzett a dánok ellen. A Ferencvárosnak ezt leszámítva sincsenek szép emlékei a dán csapatokkal szemben: az UEFA Kupában 1990-ben ugyancsak kettős vereséggel esett ki a Bröndby ellen, míg 2003-ban két döntetlen után 11-esekkel búcsúzott az FC Köbenhavnnal szemben,

azaz mostanáig egyszer sem tudta legyőzni a skandináv ország képviselőit.

A Midtjylland ugyancsak veretlen még a szezonban: az andorrai Santa Colomát kettős győzelemmel ejtette ki, a dán bajnokságot pedig egy sikerrel és két döntetlennel kezdte. A Ferencvároson kívül egyszer csapott össze magyar csapattal, 2016-ban a Videotont is legyőzte Székesfehérváron, viszont a hazai visszavágón 1–0-ra kikapott, így végül hosszabbításban egyenlítve jutott tovább.

A BL-főtáblára jutáshoz még két párharcot kell nyerni, a győztes viszont legrosszabb esetben is az Európa-liga főtábláján szerepelhet. A vesztes átkerül a második számú európai kupasorozat utolsó selejtezőkörébe.

A kedden 19.15 órakor kezdődő első felvonást a Duna élőben közvetíti, a visszavágót jövő kedden, a Groupama Arénában rendezik.

Címlapról ajánljuk
Major Veronika: elérzékenyültem az olimpiai dobogón állva, Igaly Diánára gondoltam

Major Veronika: elérzékenyültem az olimpiai dobogón állva, Igaly Diánára gondoltam

A sportpszichológusa és edzője, Győrik Csaba szakmai észrevételei nagy segítséget jelentettek az olimpiai bronzérmes felkészülésében. Major Veronika az InfoRádióban elmondta: jól jött neki a kisebb pihenő a légpisztoly döntője után, mert így össze tudta szedni a gondolatait, és újult erővel vágott neki a pisztolyosok versenyének.

Magyar tűzoltók küzdenek a lángokkal, egy teljes falut próbálnak megmenteni

Észak-Macedóniába a múlt héten 46 emberből és 13 járműből álló magyar tűzoltócsapat érkezett, amely a külföldi kontingensből az egyetlen szárazföldi egység – mondta az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Dóka Imre arról is beszélt, hogy a nagy forróság és az időnként feltámadó szél mellett az is nehezíti az oltást, hogy az érintett terület vízhiányos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.06. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 5. 18:12
×
×
×
×