eur:
389.9
usd:
359.26
bux:
73622.19
2024. július 23. kedd Lenke
Tadej Pogacar, az UAE Team Emirates szlovén versenyzője az összetettben vezetőt megillető sárga mezben ünnepel, miután győzött a 111. Tour de France francia országúti kerékpáros körverseny 21. és egyben utolsó, Monaco és Nizza közötti 33,7 km kilométeres szakaszán 2024. július 21-én. A májusban Giro dItaliát nyert Tadej Pogacar 26 éve nem látott duplázást hajtott végre azzal, hogy győzött a mai napon zárult 111. Tour de France-on, így egy éven belül diadalmaskodott a két háromhetes országúti kerékpáros körversenyen.
Nyitókép: MTI/AP/Daniel Cole

„Fáradt” – újabb sztár mondta le az olimpiai szereplést

A friss Tour de France-győztes Tadej Pogacar nem áll rajthoz a párizsi olimpia országúti kerékpáros mezőnyversenyében.

A 25 éves szlovén kerékpáros vasárnap Nizzában pályafutása harmadik francia körversenyén diadalmaskodott, majd – a Szlovén Olimpiai Bizottság bejelentése szerint – fáradtságra hivatkozva lemondta az ötkarikás szereplést.

„Sajnos Tadej Pogacar visszamondta részvételét, ennek okaként az extrém fáradtságot jelölte meg” – emelte ki a közleményben a szlovén férfi kerékpárosok szövetségi kapitánya, Uros Murn.

Pogacar 26 éve nem látott duplázást hajtott végre azzal, hogy a májusi Giro d'Italia után a Tourt is megnyerte, erre előtte 1998-ban - születése évében - a legendás olasz Marco Pantani volt képes legutóbb. A szlovén klasszis mindkét versenyen meggyőző teljesítménnyel végzett az összetett első helyén, egyformán hat-hat szakaszgyőzelmet zsebelt be. Már az év elején leszögezte, hogy az idei fő célja a Giro, a Tour, illetve a szeptemberi zürichi világbajnokság megnyerése.

A párizsi ötkarikás játékokon az időfutamot most szombaton, míg a mezőnyversenyt jövő hét szombaton rendezik, Pogacar az előzetes tervek szerint utóbbin szerepelt volna.

Az már korábban kiderült, hogy Pogacar párja, a mezőnyversenyben és időfutamban egyaránt szlovén női bajnok Urska Zigart nagy meglepetésre nem kapott ötkarikás behívót a szlovén női szövetségi kapitánytól.

Címlapról ajánljuk

Uniós pénz blokkolásával válaszol Magyarország az ukrán olajleállítási lépésre

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy interjúban számolt be a magyar döntésről azután, hogy Kijev egy szankciós intézkedéssel leállította az orosz Lukoil Ukrajnán áthaladó szállításait. Ez hazánkon kívül Szlovákiát is érzékenyen érinti, a két ország közösen fordult az Európai Bizottsághoz, de ezen kívül további lépések jönnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×