eur:
390.32
usd:
357.11
bux:
72726.66
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Az 52. Kékszalag Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye Balatonkenese közelében 2020. július 30-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

Elrajtolt a Kékszalag - a 15 katamarán között dől el a verseny

Nem lesz rekord - szögezte le a rajtból az InfoRádióban Holzhauser András, a vitorlásszövetség főtitkára. Van bőven külföldi versenyző, és 48 órás élő közvetítés is segíti a viadal követését.

A 6,5 kilométer hosszú rajtvonalról elrajtolt 9 órakor a balatoni Kékszalag, Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye, amelyet online ITT tud követni.

Holzhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára az InfoRádiónak a rajtból elmondta,

Északnyugati széllel rajtolt a mezőny, amely délután a jelenleginél gyengébb lesz, csak este várható élénkülés. Várakozása szerint már délután befut a győztes, a teljes mezőnyt pedig péntek délutánig várják a célban.

Megítélése szerint "egészen kellemes idő van". (A helyszínről származó későbbi információk szerint a rajt pillanatában hirtelen leállt a szél, ez alátámasztja a csütörtöki időjárás kiszámíthatatlanságáról szóló véleményeket, amelyeket az InfoRádióban szerdán Litkey Farkas is osztott - 13-szoros győztesként.)

"Az elmúlt két napon az éjszakák hűvösebbek voltak már. Azt gondolom, hogy kifejezetten jó vitorlázóidőre számítunk a meteorológiai előrejelzések alapján, és nagyon bízom benne, hogy az 510 nevezett egység közül minél több időben visszatér Balatonfüredre" - tette hozzá.

Az első pályajel Kenesén van, a második Siófokon, a harmadik pedig a Balaton nyugati medencéjében Keszthely előtt.

Minimum 3 embernek kell vinni egy hajót, 510 egységen 2493 versenyző tartózkodik a nevezések alapján. 48 külföldi versenyző van.

Holzhauser András nem vár pályarekordot, a Fifty-fifty 5 óra 3 perc 56 másodperces tavalyi eredménye nincs veszélyben.

A vízen 15 katamarán van, közülük kerülhet ki a győztes az 56. Kékszalagon.

A kekszalag.live.hu portálon élő adás is nézhető - a díjkiosztó végéig.

A verseny első 20 perce után a Fifty-fifty haladt az élen, megelőzve Litkey Farkas egységét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megijedtek Európában Donald Trump alelnökjelöltjétől

Tudósítónktól
Megijedtek Európában Donald Trump alelnökjelöltjétől

Donald Trump világosan üzent azzal, hogy a bizonyos körökben elszigetelődéspártinak nevezett James David Vance ohiói szenátor lett az alelnökjelöltje. Egyre többen aggódnak Európában amiatt, hogy a második Trump-elnökség gyengítené a biztonsági kapcsolatokat, valamint Ukrajna támogatását is.

Ursula von der Leyen keményen beszólt jobboldali ellenzékének

"Nem fogom elfogadni, hogy a demagógok és a szélsőségesek tönkretegyék európai életmódunkat, hogy Európát belülről vagy kívülről szétszakítsák, hogy társadalmaink szélsőséges polarizációja elfogadottá váljon, ezért készen állok arra, hogy a harc élére álljak az Európai Parlament összes demokratikus erejével együtt" - jelentette ki az Európai Bizottság elnökjelöltje Strasbourgban az uniós parlament plenáris ülésén elhangzott, majdnem egyórás beszédében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
Öthetes csúcsra ugrott a forint - Itt a menetelés vége?

Öthetes csúcsra ugrott a forint - Itt a menetelés vége?

Csütörtökön is folytatódott a forint trendszerű erősödése a viszonylag kedvező nemzetközi befektetői hangulatban, a dollár gyengélkedése mellett, így már a délelőtti órákban a 390-es szint alá jutott az euróval szemben, azaz öthetes csúcsra ért a magyar fizetőeszköz. A dollár négyhavi csúcsra bukott az euróval szemben Donald Trump újraválasztási esélyeinek növekedése mellett, így a zöldhasúval szemben szintén öthetes csúcsra ért a forint 356 közelében, igaz itt egy nagyon fontos technikai szint húzódik, ami akár meg is állíthatja a forint mentelését. Ma tart kamatdöntő ülést az Európai Központi Bank, leginkább ez az esemény hozhat mozgást a piacokon. Az irányadó ráta várhatóan 3,75%-on marad, így a háromnegyed 3-kor kezdődő sajtótájékoztató üzeneteire kell majd nagyon figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×