eur:
390.18
usd:
357.66
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Az orosz Mirra Andrejeva a kezébe temeti arcát, miután győzött a fehérorosz Arina Szabalenka ellen a francia nemzetközi teniszbajnokság női egyesének negyeddöntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. június 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Teresa Suárez

Eldőlt, hány orosz és fehérorosz mondott igent az olimpiára

Összesen 15 orosz és 16 fehérorosz sportoló vesz részt semleges színekben a jövő pénteken kezdődő párizsi olimpián.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) csütörtökön hozta nyilvánosságra név szerint, hogy kik fogadták el a felkínált meghívást, a lista egy-egy fővel csökkent a múlt heti közléshez képest.

A 15 orosz sportoló közül hét teniszező, a legnagyobb sztár a US Open-győztes Danyiil Medvegyev, rajta kívül ott lesz a francia fővárosban a Roland Garroson elődöntős Mirra Andrejeva, valamint az éppen a budapesti tenisztornán szereplő Diana Snajder.

Teniszen kívül még kerékpározásban, kajak-kenuban, úszásban és tornában lesz orosz sportoló. Fehéroroszország birkózásban, súlyemelésben és tekvondóban képviselteti majd magát az ötkarikás játékokon.

Az Ukrajnában zajló katonai invázió miatt Oroszország és Fehéroroszország a csapatsportágakban nem vehet részt az olimpián, és a két ország versenyzői az egyéni sportágakban is csak semlegesként indulhatnak. Minden kvalifikált sportolónak át kellett esnie a NOB által kijelölt háromtagú testület átvilágítási folyamatán. A kritériumok közé tartozott, hogy nem támogatta nyíltan az ukrajnai háborút, és nincs kapcsolata semmilyen katonai vagy biztonsági szervezettel.

Három éve, Tokióban 330, illetve 104 fős volt a két ország ötkarikás delegációja.

Címlapról ajánljuk
Megkezdődött az egyeztetés a minimálbér-emelésről, már konkrét számot is bedobtak

Megkezdődött az egyeztetés a minimálbér-emelésről, már konkrét számot is bedobtak

Már megkezdődtek az idei minimálbér-tárgyalások, a Liga Szakszervezetek elnöke pedig azt mondta az InfoRádióban, hogy nemcsak a számokban kell megállapodniuk, hanem fontos technikai kérdéseket is tisztázniuk kell a feleknek. Mészáros Melinda szerint nem kizárt a 10 százalékos emelés a legkisebb kereseteknél, legalábbis a munkáltatók többsége ezt szeretné. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége augusztusban méri fel, hogy a tagvállalatoknak milyen igényeik vannak a béremeléssel kapcsolatban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 18. 16:10
×
×
×
×