eur:
395.75
usd:
360.64
bux:
71673.12
2024. augusztus 15. csütörtök Mária
A magyar válogatott tagjai ünnepelnek, miután 30-28-ra győztek Izland ellen a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság második fordulójában, a D csoportban játszott mérkőzésen a svédországi Kristianstadban 2023. január 14-én. Jobbra Mikler Roland kapus.
Nyitókép: Kovács Tamás

Mikler Roland: Régen nem éreztem ilyen jól magam a kapuban

Jó úton jár a férfi kézilabda-válogatott két héttel az olimpiai rajtja előtt – ebben egyetértettek a csapat tagjai a Szlovénia elleni négygólos siker után.

A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-25-re nyert Szlovénia ellen az utolsó hazai felkészülési mérkőzésén az olimpia előtt, és Chema Rodríguez szövetségi kapitány szerint nagyon jó formában van a csapat. „Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Mindkét csapat nagyon kemény volt és magas színvonalon játszott, sok futással, és azt hiszem, ez kedvezett nekünk.”

A 41. percben még a vendégek vezettek két góllal Győrben, ám a magyarok védekezése jelentősen javult, és erre alapozva egy 9-2-es sorozattal eldöntötték a mérkőzést.

A spanyol szakvezető kiemelte: fontos volt ez a találkozó, de nem mutattak meg mindent a felkészülésükből, hiszen az olimpiai meccsek sokkal fontosabbak lesznek, és azokon kell majd megmutatniuk a tudásukat.

A három irányító nagyjából egyenlő arányban osztotta el a játékperceket, és Fazekas Gergő három góllal járult hozzá a sikerhez a második félidőben.

„A felkészülés során az eredmény kicsit másodlagos, de hazai pályán játszottunk egy fantasztikus közönség előtt, és amikor magunkra húzzuk a válogatott mezt, akkor minden meccset meg szeretnénk nyerni. A héten rengeteg edzésünk volt, nem a legfrissebbek a lábak, de mentünk, csináltunk, és a győzelemért játszottunk. Nem volt akkora különbség játékban a két félidő között, de a másodikban belőttünk a helyzeteket, és a kapuban Bartucz Laci is pluszt adott. Láthattunk jó dolgokat, voltak hibák is, de lesz még két meccsünk, hogy ezeket kijavítsuk” – mondta a 20 éves játékos, akinek édesapja, Fazekas Nándor ott volt a Londonban negyedik helyezett csapatban.

Bodó Richárd szintén három gólt szerzett Szlovénia ellen.

„A második félidőben feljavult a védekezés és a helyzeteket belőttük.

Van még mit javítani, de nem szabad elfelejteni, hogy alapozás közepén vagyunk, kellett 30 perc, hogy belemelegedjünk”

– foglalta össze a győri találkozót az átlövő.

A szegedi játékos elmondta, hogy kemény edzéseken vettek részt az elmúlt időszakban. „Fájt, volt olyan edzés, hogy rég éreztem már ilyet, de tudjuk, hogy milyen célt szolgál ez a munka. Szerencsére minden szükséges kezelést megkapunk az edzések után” – tette hozzá Bodó Richárd, aki várja már az olimpia rajtját.

Az első félidőben Mikler Roland védte a magyar kaput, 22 lövésből kilencet megfogott, ami 41 százalékos hatékonyság. A rutinos kapus egyelőre tartalékként lett nevezve Bartucz László és Palasics Kristóf mellett, de az olimpia rajtja előtt szükség esetén még lehet változtatni a névsoron, valamint a torna alatt is lehetőség nyílik a három tartalék becserélésére a szabályok adta kereteken belül.

„Azért harcolok én is, hogy a csapatba kerüljek. Szeretném segíteni a válogatottat, ha a pályán, akkor a maximális tudásom szerint, ha pedig a pályán kívülről, akkor úgy.”

Úgy érzi, hogy a győri találkozó sokat adott neki és a csapatnak is.

„Régen álltam utoljára a kapuban, régen volt tétmeccsünk így együtt, és régen nem éreztem ilyen jól magam a kapuban. Jó nap volt összességében. Győztünk, ami részben mellékes, de élveztük az egészet, kis ünnepi hangulatban részesültünk, kiszakadtunk az edzőtáborból.”

A kapusok rendre elmondják, hogy ők külön kis csapatot alkotnak a válogatotton belül, és mindenben támogatják egymást, akár az edzéseken, akár a kispadról. Ezt a mentalitást Mikler Roland is megerősítette.

„Közös az út és közös a cél. Az, hogy ki vezetheti a csapatot, az aktuális napi formától, vagy az edzői döntéstől függ, de mindannyian ugyanúgy állunk hozzá, és így lehet a lehető legtöbbet hozzátenni a sikerhez.”

Mikler Roland második olimpiáján vehet részt, és húsz éve a válogatott tagja. A mostani csapatról azt mondta, hogy lendületes és ambiciózus.

„Jó anyaggal rendelkezik Chema mester, meg mi is rendelkezünk egy Chema mesterrel, és ez össze tud állni a pályán.”

A férfi kézilabda-válogatott július 19-én a németekkel, egy nappal később pedig Japánnal játszik majd Stuttgartban. Az olimpián sorrenden Egyiptom, Argentína, Norvégia, Dánia és Franciaország vár a magyarokra.

Címlapról ajánljuk

Megkéselték a spanyol futballfenomén apját

Három embert letartóztattak, egyet még keresnek azt követően, hogy megkéselték a labdarúgó-Eb spanyol tinisztárjának édesapját. A férfit a Barcelonához közeli Mataróban, egy parkolóban támadták meg.
VIDEÓ
Megérkeztek a fontos amerikai adatok, mit csinálnak a tőzsdék?

Megérkeztek a fontos amerikai adatok, mit csinálnak a tőzsdék?

Kedvező a hangulat ma a világ tőzsdén, az amerikai tőzsdék szerdai pluszos zárása után az ázsiai részvénypiacokon többnyire emelkedtek ma reggel az indexek, és az európai tőzsdék is kis emelkedéssel nyitottak, bár a déli órákra némileg elbizonytalanodtak. Makroadatok tekintetében igazi nagyüzem volt ma, főleg az Egyesült Államokból érkeztek fontos, a gazdaság állapotát mutató statisztikák. A befektetők jól fogadták az adatokat, a recessziós félelmek némileg csökkentek, amitől lendületet kaptak délután az amerikai és az európai tőzsdék is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 15. 20:16
×
×
×
×