eur:
396.52
usd:
371.09
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
HAMBURG, GERMANY - FEBRUARY 15: head coach Gennaro Gattuso of Olympique Marseille gestures during the UEFA Europa League 2023/24 Knockout Round Play-offs First Leg match between FC Shakhtar Donetsk and Olympique de Marseille at Volksparkstadion on February 15, 2024 in Hamburg, Germany. (Photo by Marco Steinbrenner/DeFodi Images via Getty Images)
Nyitókép: Getty Images

Világbajnok veszi át a Hajduk Split irányítását

A Milan, a Napoli, a Fiorentina és a Valencia korábbi vezetőedzője két évre írt alá a horvát klubhoz.

Az Olympique Marseille-től februárban menesztett Gennaro Gattuso lett a horvát Hajduk Split labdarúgócsapatának vezetőedzője. A hatszoros horvát bajnok és nyolcszoros kupagyőztes klub honlapja szerint a 46 esztendős szakember szerződése két évre szól.

Gennaro Gattuso játékosként tagja volt a 2006-ban világbajnok olasz válogatottnak, míg az AC Milannal két-két olasz bajnoki aranyérmet, BL-trófeát, Európai és olasz Szuperkupát, valamint egy-egy Olasz Kupát és klubvilágbajnokságot nyert.

A 2013-as visszavonulása óta dolgozik edzőként, és a Hajduk Split lesz a tizedik csapat, amelyet irányít.

Legnagyobb sikere a Napolival elért 2020-as Olasz Kupa-győzelem.

Január óta Kleinheisler László is a Hajduk Split csapatát erősítette, de kölcsönszerződése csak nyárig szólt, ezért a németországi Európa-bajnokság után várhatóan visszatér a görög Panathinaikoszhoz.

A Hajduk Split a harmadik helyen zárta a 2023–2024-es horvát bajnoki szezont, így a következő idényben a második selejtezőkörben kapcsolódhat be a Konferencialiga küzdelmeibe.

Címlapról ajánljuk
Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek
Horrorág az Eb-n

Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek

Ha nem az Európa-bajnokságon eddig látott teljesítményből, hanem az előzetes várakozásokból, sőt a keretek erősségéből, piaci értékéből indulunk ki, elképesztő erőkülönbség mutatkozik az úgynevezett felső és alsó ág között az egyenes kieséses szakasz kezdete előtt.

Elemzők az Arénában: a Tisza Párt megjelenésével izgalmas másfél év jön a politikában

Az európai parlamenti választás belpolitikai tanulságairól, a Magyar Péter-jelenség okairól és következményeiről és a főpolgármester-választás politikai utórezgéseiről is beszélt Böcskei Balázs, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×