eur:
398.24
usd:
371.94
bux:
69536.56
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Nyitókép: hunswim.com

Rasovszky Kristóf bronzérmet szerzett Szardínián

A megfázása sem zavarta a sportolót.

Rasovszky Kristóf bronzérmet nyert a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának Szardínián rendezett pénteki 10 kilométeres versenyében.

A világszövetség eredményközlője szerint az olimpiai táv regnáló világbajnoka és honfitársa, a szintén ötkarikás kvótás Betlehem Dávid óriási hajrát vívtak francia riválisaikkal, végül a 2016-ban Rióban ötkarikás bronzérmes Marc-Antonie Olivier csapott be elsőként, őt a januári dohai vb-n öt kilométeren győztes Logan Fontaine követte 1.30 másodperces lemaradással.

Az olimpiai ezüstérmes Rasovszky mindössze két tizedmásodperccel később ért be, Betlehem pedig őt három tizednyi különbséggel követte.

"Ez jó volt, bár kicsit meg vagyok fázva, de ez annyira nem zavart. Nagyon jól mentek az edzések az elmúlt időszakban, és a versenyen is kifejezetten jól éreztem magam. Az éremnek nagyon örülök, remélem, az Európa-bajnokságon is meglesz a dobogó" - idézte a magyar szövetség a bronzérmest.

A férfiaknál 60-an ugrottak vízbe, Gálicz Péter a 45. helyen végzett.A nőknél legjobb magyarként Fábián Bettina a hatodik helyen zárt, az 53 fős mezőnyben Szimcsák Mira a 20., Olasz Anna pedig 25. lett.

A világkupában összetettben Betlehem második, Rasovszky hetedik, Fábián harmadik helyen áll féltávnál - a sorozat októberben zárul, amikor a portugáliai Setubal, majd Hongkong várja a legjobbakat.

Címlapról ajánljuk

DK-s pártalapító küldte el Gyurcsány Ferencet

A Facebook-oldalán posztolt Leel-Őssy Gábor, a 2010-es pártalapítók egyike, aki a 2022-es választáson az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje volt. Azt ajánlott a Gyurcsány Ferencnek, hogy megírhatná első könyvét
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×