eur:
389.32
usd:
363.02
bux:
67982.46
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Robert Lewandowski a lengyel válogatott edzésén Dohában 2022. november 21-én. Első mérkőzését a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon Lengyelország másnap Mexikó ellen játssza a C csoportban.
Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

A mai az Eb-selejtezők utolsó előtti napja

Mától keddig zajlanak a labdarúgó Európa-bajnokság „pótselejtezői”, indul a harc a még kiadó három helyért. Este egy mérkőzést Budapesten is rendeznek, Izrael a Szusza Ferenc Stadionban fogadja Izland válogatottját.

Az Európa-bajnoki selejtezőkben a csoportok első két helyéről lemaradó csapatok közül a Nemzetek Ligája legutóbbi kiírásában a legjobban szereplők kapnak még egy esélyt a kvalifikációra. A tizenkét csapat közül hat még soha nem szerepelt Európa-bajnoki négyes, nyolcas, tizenhatos vagy huszonnégyes döntőben: Bosznia-Hercegovina, Észtország, Georgia, Izrael, Kazahsztán és Luxemburg.

A kiírás szerint a csapatokat – nagyjából – erősorrendbe tettek, ennek alapján alakult ki három négycsapatos mini csoport. Mindegyik a Final Fourokhoz hasonló rendszerű tornát játszik, ma rendezik a háromszor két elődöntőt, majd kedden a három döntőt.

Az A-csoportban (amelyet az UEFA A-útnak nevez) Lengyelország Észtországgal, Wales pedig Finnországgal játszik. Ez utóbbi pár győztese lesz a pályaválasztó a keddi csoportdöntőben, tehát azt vagy Cardiffban vagy Helsinkiben rendezik majd. Még egyszer: e négy csapat közül a mini torna győztese Eb-résztvevő lesz, már az is ismert, hogy a németországi tornán a D-csoportba kerül majd, Hollandia, Ausztria és Franciaország mellé.

Mondhatni, a B-csoport a legérdekesebb most a számunkra, itt játszik Újpesten az izraeli és az izlandi válogatott, egyébként a szurkolók számára nem volt jegyértékesítés erre a meccsre. Különös véletlent produkál az élet: 2020 őszén az izlandiak Budapesten estek el az Eb-részvételtől, most ugyanez történhet meg velük.

A másik párban Bosznia-Hercegovina Zenicán fogadja az ukránokat. A bosnyák válogatottal ősszel kétszer találkozik majd a magyar válogatott, a Nemzetek Ligája A-divíziójában. A B-csoport döntőjét vagy Szarajevóban vagy (az ukránok továbbjutása esetén) Lengyelországban, Wroclawban rendezik. A mérkőzés győztese az Európa-bajnokságon az E-csoportban játszik majd, a belgák, a románok és a szlovákok társaságában, akár továbbjutási eséllyel.

A mostani C-csoportban Georgia Tbilisziben fogadja a luxemburgi válogatottat, míg Görögország Athénben látja vendégül a kazahokat. A csoportdöntőt kedden Tbilisziben vagy Luxembourgban játsszák, a győztes az Eb-n az F-csoportba kerül, a törökök, a portugálok és a csehek mellé.

A mai találkozók közül öt 20.45-kor kezdődik, Tbilisziben viszont már, magyar idő szerint, este hattól játszanak. A hazai sportcsatornákon négy mérkőzés is látható lesz, a Spíler2 adja a Georgia–Luxemburg és a Bosznia-Hercegovina–Ukrajna találkozót, az Arena4 a Lengyelország–Észtország meccset, a Match4 pedig párhuzamosan a Wales–Finnország összecsapást.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×