eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Aerial view of a football match, soccer. Football field and Footballers from drone top down view
Nyitókép: sandsun/Getty Images

Egy büntető sem mentette meg az Újpestet

A tavaly ezüstérmes Kecskemét hazai pályán 1–0-s győzelmet aratott a bennmaradásért küzdő Újpest FC felett a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának első szombati mérkőzésén.

A lila–fehér csapatok mérkőzése gyors kecskeméti góllal indult, ugyanis a századik élvonalbeli találkozóján futballozó Banó-Szabó remek kiugratásából Lukács talált az újpesti kapuba. A kapott gól után fokozatosan átvették az irányítást a vendégek, és bár a játék többnyire a hazai térfélen zajlott, helyzetek mégsem alakultak ki. A szorításból kiszabaduló Kecskemét viszont majdnem megduplázta az előnyét, Májer csavarása a bal kapufán csattant. A szünet előtti 15 perc kemény belépőkkel tarkított, fordulatos küzdelemmel telt, valamelyest a hazai akciók voltak veszélyesebbek, de egy ízben Varga Bencének is védenie kellett.

A térfélcserét követően a fővárosiak kettős cserével próbáltak frissíteni, jobban is kezdték a második félidőt, de büntetőből sem sikerült egyenlíteniük, mert Mörschel középre tartó tizenegyesébe lábbal belekapott a balra vetődő Varga, a labda így a keresztlécre pattant. Lendületben maradt az Újpest, sorra dolgozta ki a helyzeteket, de Varga sorozatos védései rendre megakadályozták a gólt. Az utolsó 25 percre a Kecskemét valamelyest rendezte sorait, a vendégek mezőnyfölénye így is megmaradt, de a hazai védelem már kevesebb lövést engedett, ha mégis szükség volt Vargára, akkor a kapus eszén továbbra sem tudtak túljárni. A hajrában a hazaiaknak is volt lehetőségük, hogy eldöntsék az összecsapást, a vendégeknek is az egyenlítéshez, de újabb gól nem született, így az Újpest pont nélkül távozott Kecskemétről.

A fővárosiak így nyeretlenek maradtak Kecskeméten az élvonalban, ugyanis négy döntetlen mellett ez volt az ötödik vereségük.

Mészöly Géza vezetőedző a múlt heti győztes bemutatkozása után elszenvedte első vereségét harmadik újpesti ciklusa során.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Kecskeméti TE-Újpest FC 1-0 (1-0)

Kecskemét, Széktói Stadion, 4368 néző, v.: Karakó
gólszerző: Lukács (3.)
sárga lap: Szabó A. (41.), Vágó (65.), Zeke (81.), illetve Mörschel (16.), Pauljevic (37.), Banai (77.), Ljujic (93.)

Kecskemét:
Varga Be. - Szabó A., Belényesi, Katona L. - Májer (Iyinbor, 88.), Vágó, Helmich (Derekas, 64.), Zeke - Szűcs K. - Lukács, Banó-Szabó (Pálinkás, 71.)

Újpest:
Banai - Pauljevic, Anculasz (Doka, a szünetben), Koburi, Fehér - Simon K. (Ambrose, a szünetben), Radosevic (Ljujic, 61.), Keita, Mörschel (Sasere, 61.) - Ganea (Tajti, 72.), Csoboth

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×