eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/waterpolo.hu

Varga Zsolt: ez benne volt a pakliban

A franciáktól elszenvedett negyeddöntős vereség után Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az mondta, "benne volt a pakliban", hogy problémája lehet az együttesnek.

"A mérkőzés első felében kiválóan játszottunk, leszedtük azokat a legfontosabb embereket a pályáról, akik aztán megnyerték nekik a mérkőzést. Nyilván ki volt emelve, hogy Thomas Vernoux ne lőjön, ne hagyjuk ott, erre a végén sorozatban szerezte az akciógólokat" - nyilatkozta Varga Zsolt a dohai összecsapást követően.

A szakember elmondta, a játékosok támadásról támadásra vesztették el a koncentrációt, hozzátéve, hogy ez a találkozó számukra papíron kötelező győzelem lett volna, ettől pedig még nehezebb volt a végjáték.

Varga Zsolt csapata védelmében kiemelte, a két hét felkészülés után - ezt megelőzően egy megfiatalított keret játszott a januári horvátországi Európa-bajnokságon - benne volt, hogy nem lesznek jó játékformában időben: "Ez benne volt a pakliban, de bíztam benne, hogy a csoportmérkőzések végére megfelelő formába tudunk kerülni."

A szakember kiemelte, az ehhez hasonló pofonokra szükség van,

de persze nem egy világversenyen: "tavaly a világbajnokság előtt a világkupán volt olyan vereségünk, ami után ki tudtuk javítani a hibákat és a helyükre kerültek a dolgok. Biztos vagyok benne, ha még két hétig tartana a vb, akkor kijavítanák a hibákat".

Az MTI kérdésére a kapitány elmondta, 8-6-nál éppen azért kért időt, hogy megtörje a rivális lendületét, és ha a csapat akkor szerez egy gólt, akkor talán visszatalált volna a meccs eleji formájához, de ilyenkor már "nehézzé válik a labda".

A három gólt szerző Zalánki Gergő szerint négygólos vezetésnél elkényelmesedtek: "Senkit sem szabad lebecsülni, mi pedig 8-4-nél azt hittük, hogy ez megvan. Ők szerencsés gólokat lőttek, mi pedig kihagytunk mindent, ötméterest, ziccert. Ilyen a sport, nyáron nekünk volt szerencsénk, most ezt elbénáztuk".

Vogel Soma ugyan jól kezdte a mérkőzést, de hajrában már ő is többször tehetetlennek bizonyult:

"Azt hittük, hogy a kezünkben volt a mérkőzés, és az utolsó másfél negyed már sétagalopp lesz. Tudtuk, hogy küzdeni fognak az utolsó pillanatig, és hogy kikre kell figyelni" - mondta az FTC hálóőre, aki szerint ez egy jó visszajelzés, hogy nem szabad megállni a munkával, elkényelmesedni.

A franciák történetük során először jutottak négy közé világbajnokságon, a magyarok az 5-8 helyért folytathatják a szerbek ellen.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Hamarosan örökké élhetünk?

Hamarosan örökké élhetünk?

Egy furcsa és stagnáló társadalomhoz vezetne, ha az emberek még 120 évesen is élnének – véli Venki Ramakrishnan, Nobel-díjas molekuláris biológus. A „Miért halunk meg: Az öregedés új tudománya és a halhatatlanság keresése” című könyv szerzője szerint ráadásul irreális elképzelése az, hogy halálunkig megmaradnak szellemi képességeink. Ezért is int óvatosságra a biológiai törvényekkel dacoló öregedéskutatásokkal kapcsolatban, amelyekből egyre több indul, és nemcsak a technológiai fejlődés adta lehetőségek miatt. Azért is, mert a világ legnagyobb részén egyre nő a várható élettartam, aminek egészen a gazdasági és társadalmi következményei lesznek. Nem a lehető leghosszabb élet tehát a legfontosabb célja ezeknek a kutatásoknak, hanem lehető leghosszabb viszonylagos egészségben eltöltött élet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 17:15
2024. április 27. 16:25
×
×
×
×