eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a Sahtar Donyeck ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az F csoport első fordulójában játszott mérkőzésen Lipcsében 2022. szeptember 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

A City és a Real Madrid is előnyt szerzett idegenben

Mind a két esélyes győzelmet aratott a labdarúgó Bajnokok Ligája első 2024-es játéknapján: FC Köbenhavn–Manchester City 1-3, RB Leipzig–Real Madrid 0-1. A lipcseieknél Gulácsi Péter és Willi Orbán is végigjátszotta a mérkőzést.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-0: A lipcsei csapatban Gulácsi Péter véd, s Willi Orbán is ott van a kezdő tizenegyben. A Real Madrid névsorában nincs meglepetés, Nacho és Tchouaméni a két középső védő, Brahim Diaz játszik a sérült Jude Bellingham helyén.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 0-0: A címvédő a legerősebb összeállításában, de két horvát játékosa, Josko Gvardiol és Mateo Kovacic nélkül kezd. Még így is jut a kispadra olyan futballista, mint a világbajnok Julian Álvarez, vagy Manuel Akanji és Jérémy Doku.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-0: A második percben Sesko a kapuba fejelt, de mégsem került előnybe a lipcsei csapat, mert Lunyin kapus mögött állt még egy hazai játékos, a bíró lest ítélt.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 0-0: Nagy lendülettel kezdett a City, Ake labdájával De Bruyne került helyzetbe, de rosszul célzott.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-0: Camavinga gyenge kísérleténél Gulácsi rávetődött a labdára.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-0: A szlovén Sesko helyzetbe került, Lunyin védett.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 0-0: Kamil Grabara, a koppenhágaiak kapusa kiütötte Rúben Diaz fejese után a labdát, ez is nagy helyzet volt.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-0: Rodrygo feje fölött átszállt a labda, pedig jó helyzetben volt a brazil.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 0-1: Nem bírták ki a dánok ezt a nyomást, Kevin de Bruyne megszerezte a vezetést. Eddig 82 százalékban volt a Citynél a labda.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 0-1: Bernardo Silva nagy rohanása után egy dán védő a saját keresztlécére csúsztatta a labdát.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-0: Gulácsi Péter és Willi Orbán is magabiztosan, jól játszik eddig. Tl vagyunk az első félidő felén.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 0-1: Pep Guardiola lecserélte a könnyebb sérülést összeszedő Jack Grealisht, alighanem elővigyázatosságból.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 1-1: A semmiből kiegyenlítettek a dánok. Éderson ki akarta passzolni a labdát a balhátvéd helyére, Akénak, de Claesson elcsípte, kapra lőtt. A labda lepattant egy védő sarkára, de éppen a kaputól 18 méterre nagy lendülettel érkező Mats Mattson elé. A középpályás nagy gólt rúgott a kapu bal oldalába.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-0: Paprikás hangulatban, de gól nélkül ért véget a félidő Lipcsében.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 1-2: Bernardo Silva góljával visszavette a vezetést a City. De Bruyne középre gyötörte a labdát, a portugál pedig villámgyorsan elemelte a labdát a kapus mellett.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-1: Brahim Diaz parádés góljával kerültek előnybe a spanyolok. Megrúgták a jobbszélső helyén, de továbbment, bevitte a labdát a behátráló védők között, aztán 14 méterről Gulácsi Péter kapujának jobb oldalába csavart.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-1: Dani Olmo lövését védte Lunyin, majd Sesko ismétlését is.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 1-2: Az első igazi koppenhágai helyzet, Mattson labdáját Mohamed Elyounoussi alig fejelte a kapu mellé.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-1: Willi Orbán hibájából indult a madridi ellenakció, Xaver Schlager visszaért, s bedobta magát Rodrygo lövésébe.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-1: Egy kontrából Brahim Díaz végigvitte a labdát nagyjából a két tizenhatos közötti területen, Viníciushoz passzolt, aki elkülsőzte a labdát Gulácsi mellett, de a kapufára.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 1-2: Jérémy Doku labdáját szépen védte Kamil Grabara.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 1-2: Erling Haaland nem tündököl, de a hajrában ő is helyzetbe került. Kimaradt.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-1: Brahim Diaz megsérült, a lipcseiek továbbvitték az akciót, Sesko helyzetbe került, jól is lőtt, de Lunyin szépen védett.Utána Haidara lövését is kivédte, kilenc hárításnál jár.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-1: A mérkőzés utolsó lövése Joselué volt, alig kerülte el a labda a lipcsei kapu jobb oldalát.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 1-3: Phil Foden beállította a végeredményt. Nem kétséges, páholyban van a City.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 1-3: Végeredmény. Idegenben nyert a City.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-1: Végeredmény. Előnnyel kezdi majd a Real Madrid a hazai visszavágót március 6-án.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×