eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Twitter/ChrisExcel

Veszélyben a Budapest–Bamako-rali mezőnye

Félidőhöz érkezett a 2024-es Budapest–Bamako-rali, és veszélybe került szenegáli és guineai szakasza.

Vasárnap Mauritániába érkezett a 2024-es Budapest-Bamako mezőnye. A 305 indulóból csupán 277 lépett be a szaharai ország területére a határőrség adatai szerint. Hétfő reggel két külön útvonalon indult el a mezőny. A túrakategória résztvevői a tengerpart fehér homokján vezetnek a fővárosig. A versenykategória pedig Boutilimit városa felé tart, több nagyon kemény dűnerendszeren keresztül.

A futam kedden érkezik Szenegálba, ahol a tüntetők és a rendőrök Dakarban összecsaptak, miután Macky Sall elnök elnapolta a február 25-re kiírt választásokat – írja a vezess.hu.

A problémáról a szenegáli kormány képviselői már szóltak a szervezőknek, akik még mindig egyeztetnek a váloztatásokról, de szinte biztos, hogy a rali útvonalán is változtatni kell, mert az első tervezett táborhely nincs biztonságban.

Macky Sall szenegáli elnök szombaton jelentette be, hogy határozatlan időre elhalasztják az előzőleg február 25-re kitűzött elnökválasztást a jelöltlistával kapcsolatos viták miatt. Az ellenzék tiltakozott a döntés ellen és hatósági puccsnak nevezte a történteket. A nap folyamán mintegy kétszázan akadályozták Dakar egyik legfőbb közlekedési csomópontján a forgalmat gumiabroncsokból emelt, felgyújtott torlaszokkal.

Míg Szenegált a politikai bizonytalanság nehezíti, a guineai kihívást az országos, központi üzemanyag-tároló decemberi felrobbanása komplikálja. Az ország üzemanyag-ellátása azóta sem normalizálódott.

Idén 365 csapat, összesen 1102 fő nevezett a Budapest-Bamakóra, ami minden eddiginél több. Ez a 15. verseny, a rajt január 26-án volt a Budaörsi repülőtéren, ahonnan a mezőny egy összesen 8276 kilométeres túrára indult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×