eur:
390.14
usd:
365.46
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Xavi Hernández, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub új vezetőedzője a bemutatásán a barcelonai Camp Nou Stadionban 2021. november 8-án.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro García

Xavi még ott ül a kispadon, de már keresik az utódot

Ki lehet a Barcelona edzője a 2024–2025-ös idényben? E kérdésre egy héttel ezelőtt a többség még azt felelte volna: Xavi. Függetlenül attól, hogy a mostani szezon eredménysora eddig nem olyan jó, mint a tavalyi.

Ez tény, függetlenül attól, hogy Xavi szerint még szép lehet az idényzárás. Minden relatív, mondhatnánk erre, hiszen reálisan egyetlen sorozat maradt, ahol a katalánok trófeát nyerhetnek: a Bajnokok Ligája. Az pedig elég nagy meglepetést jelentene. Nyilván Xavi sem azért döntött a távozás mellett, hangsúlyozva, hogy a klub érdekeit nézte, mert egy sikerkorszak közepén tündököl a csapata.

Az AS nevű madridi lap és jó néhány katalán hírforrás is találgatni kezdte az utódot. Az egyik „házon belüli”, a B csapatot irányító Rafa Márquez. A mexikói edző játékosként öt világbajnokságon szerepelt, a Barcelonával, a 2003 és 2010 közötti időszakban tizenkét titulust nyert, köztük kétszer a Bajnokok Ligáját. Az őt kérdezőknek világossá tette, hogy vállalná a feladatot: „Ez egy olyan munka, amelyet nem lehet visszautasítani”. Nagyon jó a kapcsolata mind Joan Laporta elnökkel, mind a sportigazgatóval, egykori játékostársával, a brazil-portugál Decóval.

Nem meglepő módon a további jelöltként emlegetett edzők többsége is kötődnek vagy a Barçához, vagy Katalóniához. Mint, például Thiago Motta, aki Decóhoz hasonlóan brazil, s szintén a klub korábbi játékosa volt. A mostani idényben kiválóan dolgozik a Bologna csapatának élén.

Emlegetik Sergio Conceiçãot, a korábbi portugál válogatott játékost (Deco vele is játszott együtt), aki a hírek szerint hét év után távozik a nyáron az FC Portótól. Az AS szerint biztosan szívesen szállna ringbe a posztért.

S ott van még Míchel, a 2023–2024-es La Liga, sőt a teljes európai futballidény legnagyobb eddigi szenzációját jelentő Girona edzője. Nagy valószínűséggel mostani csapata lesz az idény legsikeresebb katalán klubja, de az is valószínűsíthető, hogy ettől még szívesen átülne Katalónia első számú klubjának kispadjára. Ő maga egyébként nem katalán, madridi születésű.

Az AS megemlíti Jürgen Klopp nevét is, hiszen állítólag a német edző szereti a la Ligát, Laporta elnök pedig őt tartja sokra. Ám nem valószínű, hogy a Liverpoolt elhagyó menedzser a 2024–2025-ös idényre klubedzői munkát vállaljon, az pedig, hogy egy sztárklubhoz aláírjon, szinte kizárható.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×