eur:
397.27
usd:
371.58
bux:
70378.92
2024. június 24. hétfő Iván

Xavi, a Barcelona edzője lemásolta Klopp lépését

Xavi Hernandez, a Barcelona vezetőedzője a Villarreal elleni 5-3-s vereség után bejelentette, hogy az idény végén távozik csapata éléről. Ugyanúgy tett, mint Jürgen Klopp a hét közepén.

A sajtótájékoztatón – egyebek mellett – a következőket mondta:

– Június 30-ától nem folytatom a Barça edzőjeként, úgy gondolom, hogy a helyzet tarthatatlan.

– Dinamikaváltásra van szüksége a klubnak, a játékosokra gondolva. Felszabadultabbak lesznek, magukat, túl nagy feszültséggel játszottunk. Úgy gondoltam, a klub szurkolójaként és alkalmazottjaként is, hogy az a legjobb, ha távozom. Minden tőlem telhetőt megteszek a hátralévő hónapokban, még mindig jó szezonunk lehet. Ezt az üzenetet szeretném átadni, azzal a nyugalommal, hogy tiszta fejjel döntök, elsősorban a klubra, s nem magamra gondolva.

– Napokkal ezelőtt döntöttem. Mindig ott leszek a klubban, megoldás akarok lenni, de úgy gondolom, hogy most az a legjobb, ha június 30-án távozom, így állapodtunk meg az elnökkel.

– Úgy gondolom, hogy azt teszem, ami mindenkinek a legjobb, gondoltam az elnökre, Decóra, a játékosokra… Beszéltem erről a feleségemmel, a bátyámmal, a stábommal... Nem problémát akarok okozni a Barcának, hanem megoldást akarok jelenteni.

– Minden energiám megvan, és úgy gondolom, hogy 10 pont hátránnyal is küzdeni tudunk a La Ligáért. Remélem, megnyerjük a Bajnokok Ligáját, versenyezni fogunk. Versenyezhetünk a La Ligában, nagyon nehéz, de megpróbáljuk.

– A Barça edzőjének lenni kellemetlen, kegyetlen, nem tisztelnek téged, és ez borzasztóan megviseli a mentális egészségedet. Pozitív vagyok, de az energia odáig fogy, hogy azt mondod, nincs értelme folytatni.

– A Barcelona vezetőedzőjeként kevesebb időt töltök a családommal, ők szenvednek tőle, és nem lehetek ennyire önző, megyek pihenni és a gyerekeimmel lenni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×