eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Arsene Wenger, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA globális labdarúgás-fejlesztési vezetője sajtóértekezletet tart a katari labdarúgó-világbajnokság utolsó előtti játéknapján, 2022. december 17-én Dohában. A FIFA vezetősége a napokban jelentette be, hogy fontolóra veszi a 2026-os labdarúgó-vb lebonyolításának módosítását, ami a mérkőzések számának növekedésével járna. A jelenlegi rendszerben 64 összecsapásra kerül sor 29 nap alatt, a 2026-os vb-n az eredeti terv szerint 80 meccs lenne 32 nap alatt, a változtatással pedig 104 összecsapást rendeznének, legalább egyhetes toldással.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

A magyarok csoportjáról beszélt Arsene Wenger

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) fejlesztési igazgatója szerint Franciaország és Anglia mellett Portugália tekinthető a nyári németországi Európa-bajnokság esélyesének, míg a házigazdák válogatottja "érdekes szerepet" tölthet be a tornán a közelmúltban elért gyengébb eredményei ellenére.

A 74 éves szakember - aki 1996-tól 2018-ig az Arsenal vezetőedzője volt - egy szerdán közölt interjúban úgy fogalmazott, hogy a magyarokkal, valamint a skótokkal és a svájciakkal azonos csoportban szereplő németek számára sokat jelenthet majd a hazai pálya.

"Fontos lesz, hogy megnyerjék az első mérkőzésüket, mert azzal nőhet az önbizalmuk, miközben lassan de biztosan kiépítik az országban a futball-lázat" - mondta.

A Nationalelf az A csoportban június 14-én játssza a nyitómeccset Skócia ellen, majd Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványaival csap össze június 19-én, június 23-án pedig Svájccal mérkőzik. A német válogatott a 2021-ben - részben Budapesten - rendezett legutóbbi Eb-n a nyolcaddöntőben, az utolsó két világbajnokságon pedig a csoportkörben esett ki, de Wenger szerint nem szabad az utóbbi néhány év kevésbé eredményes időszaka alapján megítélni a csapatot.

"Lehet, hogy még jól is jön nekik, hogy most nincs olyan nagy eufória körülöttük, nem várnak tőlük sokat, így a válogatott csak pozitív meglepetést képes okozni" - vélekedett a francia szakember.

Wenger azt mondta, 2018-ban világbajnok, 2022-ben pedig vb-ezüstérmes honfitársai mellett Anglia és Portugália tűnik jelenleg a legesélyesebbnek az Európa-bajnoki címre.

"Olyan érzése van az embernek, hogy a francia válogatottal semmi rossz nem történhet, mert a játékosai annyira könnyedén és önbizalommal telve futballoznak. De az angolok érettebbnek tűnnek, mint valaha, ráadásul Gareth Southgate szövetségi kapitány hosszú évek óta irányítja a csapatot, ezért nehéz lesz őket legyőzni. Portugália pedig nagyon tehetséges játékosokból áll, és rendelkezik a szükséges tapasztalattal is" - fejtette ki Wenger.

A magyar válogatott - amely veretlenül, csoportelsőként jutott ki az Eb-re - a svájciak ellen kezd június 15-én Kölnben, majd a németekkel és a skótokkal Stuttgartban találkozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

A mesterséges intelligencia korszakának hajnalán az egész oktatási rendszer célja és eszközrendszere megérett egy jelentősebb újragondolásra - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Balogh Petya, a Cápák között angyalbefektetője. Mint mondta, manapság a sikeres karrierhez nem lexikális tudásra van szükség, hanem kreatív és hatékony problémamegoldásra, ezt viszont szerinte nem tanítják a magyar iskolákban. Az STRT Holding vezérigazgatójával arról is beszélgettünk, mennyire könnyű vagy nehéz 2024-ben fiatalnak, kezdő vállalkozónak lenni Magyarországon, és kiderült, az RTL Cápája mit gondol arról, hogy manapság egyre több az influencer-vállalkozó. Arról pedig már a május 9-i GEN Z Fest 2024-en fog beszélgetni, hogy szerinte bátorság vagy értelmetlen hősködés-e manapság fiatalon vállalkozni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×