eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Halász Bence a férfi kalapácsvetés selejtezőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 19-én.MTI/Illyés Tibor
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Halász Bence kalapácsvető: semmi más, csak az olimpia!

Egy többhetes tüdőgyulladáson túlesve már megkezdte a felkészülést a párizsi ötkarikás játékokra Halász Bence. A kétszeres vb-bronzérmes kalapácsvető az InfoRádióban azt mondta, az olimpián megjavítaná a 80,82 méteres egyéni csúcsát.

Szeptember elejétől másfél hónapig tüdőgyulladásával vagy annak "lázas" maradványaival küszködött a kétszeres vb-bronzérmes kalapácsvető Halász Bence.

"Semmiért nem akart elmúlni a betegség, aztán csak legyűrtem! Most több mint másfél hónapja kemény felkészülésben vagyunk, egy edzőtábor is volt Cipruson, azt hiszem, jól sikerült, annak ellenére, hogy hogy indult a pihenő; megpróbáltam alatta 100 százalékosan meggyógyulni" - fejtegette az InfoRádióban a sportoló.

Teljesen elégedett a világbajnokságon megszerzett érem színével, még a centiméterekben kifejezhető eredményével is.

"Persze ott van bennem az, hogy mi lett volna, ha egy sérüléssel kevesebb lett volna a felkészülés során, de ha valaki júniusban elmondta volna, hogy hogyan fogok szerepelni augusztus 20-án, akkor nem hiszem el neki" - utalt a budapesti atlétikai vb-n produkált nagy dobás napjára.

A római Európa-bajnokságot júniusban természetesen nem hagyja ki, de az olimpia előtti felkészülésként tekint rá.

"Pars Krisztián, aki az edzőtársam volt, londoni olimpiai aranyérme előtt Helsinkiben Európa-bajnok volt. Ugyanígy másfél hónap volt a két verseny között. Valamint 2022-ben, amikor egy évben volt az Eb és a vb, ott is mindkét versenyen tudtam szerepelni, egy hónap volt felfrissülni és újra formába lendülni a két verseny között, és mindkét versenyen egyéni csúcsot tudtam elérni" - említette.

Minden adott szerinte ahhoz, hogy Párizsban meglegyen az egyéni csúcs, de hozzátette: egy olimpiai döntőben azt még nehezebb elérni, mint egy vb-döntőben, hiszen sokkal nagyobb a tét. De mentálisan úgysem számít annál nagyobb nyomásra, mint amit a budapesti világbajnokságon átélt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×